dimecres, 22 d’abril del 2015

Balsareny Avui

Assemblea anual ordinària de l’Associació de Veïns Sant Josep

El 28 de febrer de 2015, a la Llar Pare Coll, situada a la plaça Ricard Viñas, es va dur a terme l’Assemblea anual ordinària l’Associació de Veïns Sant Josep. Sota la presidència de Josep Massana i els membres que componen la junta actual adoptaren per unanimitat els següents acords:

a. Els reunits varen aprovar l’estat de comptes de l’exercici del passat any 2014.

b. Davant d’uns pressupost presentat pels serveis funeraris Fontal i adreçats per a la vigència d’aquest any 2015, els presents hi van donar el vist i plau.

c. Durant l’any se seguirà mantenint la quota d’aportació de 10 euros per cada difunt traspassat, sistema portat a terme des de l’antiga junta.

d. En aquest punt es desestimà la proposta d’uns quants socis a fi de canviar el sistema referit en el punt anterior. La proposta en si girava sobre la possibilitat que es cobrís el servei amb una quota mensual. Però això feia encarir considerablement aquest servei a causa de les comissions bancàries.

e. Promoció: des de la presidència es va demanar la col·laboració de tots els socis per tal de donar a conèixer l’Associació; aquesta junta actual ho procurarà portar a terme a través de diferents mitjans de comunicació comarcals i locals.

f. Per últim, va sortir a l’aire la proposta de jugar a la loteria de Nadal mitjançant un número i les seves participacions.

La Junta: President, Josep Massana Planas; Secretària, Carmen Fernández Arriero; Tresorer, Joan Massana Comallonga; Vocal, Montserrat Egea Villagrasa.
  

Nota informativa del Casal de la Gent Gran

A continuació es resumeix la nota d’advertiment que l’entitat balsarenyenca Casal de la Gent Gran ha fet arribar a cadascun dels associats, ampliant-ho a tothom en general:

«Us informem que aquests darrers dies s’han detectat algunes pràctiques no lícites de què persones d’edat avançada han sigut víctimes aprofitant que són més vulnerables.

La manera en què actuen és amb el següent procediment. Els autors són dues persones que poden ser treballadors autoritzats per una empresa d’instal·lacions i revisions del gas, totalment legal i amb tota la documentació en regla. Aquests s’adrecen a alguns domicilis on viuen principalment gent gran tot informant-los que existeix una nova normativa de la Generalitat segons la qual és obligatòria la instal·lació d’uns detectors de fugues de gas. Amb aquesta informació els diuen que el preu dels aparells és de 1.490 euros, però que la Generalitat se’n fa càrrec del 50% del total de l’import a través d’una subvenció, i per tant el preu a abonar és de 795 euros. Una vegada instal·lats els aparells emeten un albarà sense nom d’empresa ni CIF i demanen que el pagament s’ha de fer en efectiu.»

Malgrat la periodicitat del Sarment, ja que hauran passat dies des de l’emissió de la nota en qüestió, ens complau deixar-ne constància en atenció de tots els nostres lectors.

Per Setmana Santa tornen les audicions de l’Escola de Música

Fa goig veure el recorregut del que fa l’any en curs el nombre d’alumnes immersos en l’educació musical municipal. En la Setmana Santa de 2015 van haver-hi tres audicions.

Felicito personalment tots els pares i mares que infonen als seus fills aquest valor educatiu en aquest camp musical i les diferents modalitats instrumentals.

“Balsareny Avui”, amb el seu sentit musical d’orella, i en aquesta ocasió sense el tríptic informatiu per al seguiment dels concerts, va palpar de prop el grau musical que transmeten els professors de piano, violí, saxo, guitarra i bateria.

En aquesta ocasió es va experimentar una gran millora amb la presentació personalitzada de cada alumne, en primera persona, en cada moment de la seva actuació.

Es vol deixar constància de la bona interpretació de cada un dels alumnes en els diferents nivells, i felicitar Judit Capdevila, Laia Rodríguez, Pol Artigas (al piano), Mar Sangüesa (guitarra), Àngel Ribalta (bateria) i la impressionant Àritz Lorente (saxo, quina bufera!).

L’Energia té història

Balsareny va gaudir recentment d’una gran exposició situada al local número 1 de la plaça de la Mel.

Existeix el recurs perfecte? Dependència d’altres països: l’estat espanyol importa el 99% del petroli de països com Rússia, Aràbia Saudita i Mèxic i tot el gas natural d’Algèria, Egipte i Nigèria.

Residus perillosos: una central nuclear pot generar anualment unes 30 tones de residus nuclears, que són potencialment perillosos si no es gestionen correctament.

Renovables: hi ha fonts d’energia inesgotables i altres que amb una planificació adequada poden durar molts segles.

Recurs descentralitzat: podem utilitzar-lo allà on vulguem i no cal que el transportem ni l’embalem. Tampoc no és renovable a escala humana.

Sabíeu que el petroli que consumim al món en un any va tardar 1.000.000 d’anys a formar-se?


Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.