dimarts, 11 de febrer del 2014

Balsareny Avui

Cadascú pot escoltar la música que li agradi més

L’entitat balsarenyenca del Casal de la Gent Gran ha posat a l’abast de tots els seus usuaris una nova prestació de lleure que podria anomenar “Lleure de cap de setmana”. Cadascú pot escoltar i ballar amb aquella música que més li agradi, segons paraules del membre de la junta responsable dels espais ballables que organitza l’entitat.

A partir del dia 1 de febrer de 2014, a les tardes del Casal, cada dissabte hom pot ballar i escoltar la seva música. Aquella música que de ben segur en una ocasió o altre va significar un record en els temps. Tothom podrà portar la “Disco” aquí al Casal.

«Pel mòdic preu d’un euro, estem oberts a tothom: les tardes de cada dissabte ens obren les portes a una pràctica per a l’oïda, a uns saludables moviments i a la trobada social amb amics i coneguts». Són les paraules que, des de la seva  responsabilitat, va dir Vicenç Pulido.

Sona B i Tempo tornen al Sindicat

Deixades enrere les representacions d’Els Pastorets de Balsareny pròpies i tradicionals del Nadal, la sala Sindicat obre de nou la programació musical i infantil habitual durant l’any. Cal felicitar, altra vegada, l’Ajuntament i les persones de cada entitat que fan possible aquestes vetllades de diumenge.

Balsareny Avui vol remarcar el goig de poder veure un aforament acceptable i coincident. Tot i que també és veritat que, en el cicle familiar Tempo, una bona majoria de simpatitzants i coneguts dels grups són de poblacions properes al poble, i això ens anima a veure i viure in situ l’alegria dels més petits i també dels més grans.

Darrerament a Tempo hi vam poder veure el conte «El forn del lleó». Amb l’escenografia d’un autèntic obrador de pa, dos mestres forners viuen una aventura màgica amb un transport a Vilagaleta, vila animada per tot un seguit de titelles que surten de dins del forn.

La sinopsi del programa Sona B que es va representar el passat 2 de febrer de 2014 deia: «Louis Armstrong va néixer el primer any del segle XX i va ser el primer gran artífex de l’extraordinari desenvolupament que la música va experimentar durant les següents dècades». Avui, Ricard Gili ha conreat de manera ben apassionada l’art d’Armstrong. «The Jazzcare Allstars» fou el grup de jazz, del qual en forma part el membre professor de l’Escola Municipal de Música balsarenyenca Pau Bombardó, que amb la seva música va fer delir tot el públic.

Subsòl: amb garanties per al riu i la població

Parlament i partits reclamen garanties de seguretat abans d’atorgar cap llicència per a la ubicació del dipòsit subterrani de gas a casa nostra. Enrere queda aquella trobada amb dirigents de l’empresa del gas al Sindicat, on els balsarenyencs van poder dir-hi la seva. Des de la foscor d’aquells dies la informació sobre el projecte ha anat amb comptagotes i de ben segur que el projecte ho requereix, però fa uns dies aquest tornava a ser notícia i s’hi han manifestat els partits del Parlament català, on una moció del grup ICV-EUIA de la diputada bagenca Laura Massana va aconseguir l’aprovació de tots els grups responsables de ña comissió Territori i Sostenibilitat.

Segons informació del rotatiu intercomarcal Regió7: “A banda de les garanties ambientals i de seguretat, la resolució aprovada ahir al Parlament també demana al Govern de la Generalitat que expliqui amb la màxima transparència tota la informació relativa al projecte. Els representats de tots els partits a la comissió parlamentària van apuntar la necessitat d’actuar amb transparència perquè es tracta d’un projecte complicat, i per evitar casos com el projecte Castor a les terres de l’Ebre. Massana hi va afegir que s’informi de manera puntual i acurada totes les institucions i agents polítics, econòmics i socials de Balsareny i el Bages”.

Josep Gudayol i Puig



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.