dimecres, 12 de febrer del 2014

Amorós a Balsareny: 'No tingueu cap dubte que el 9-N votarem'

El vicesecretari general de Comunicació i Estratègia d'ERC, Oriol Amorós, va assistir dilluns al vespre en un col·loqui organitzat per la secció local d'ERC a Balsareny a la sala del Sindicat, davant més de cinquanta persones. Es tracta d'una de les activitats que duu a terme la formació republicana en el marc de la campanya "Votar és democràcia" amb l'objectiu d'adreçar-se als indecisos i ampliar la majoria social favorable a la independència de Catalunya.

En la seva intervenció, Amorós va reflexionar que a escala internacional ens trobem en una "nova onada democràtica" i, junt amb altres nacions com Escòcia, el Quebec o Flandes, "tenim en comú que som societats madures que volem decidir el futur polític col·lectiu votant a les urnes". I en aquest darrer punt va voler ser molt clar: "No tingueu cap dubte que el 9 de novembre votarem". Ho va argumentar afirmant que "intentarem fer-ho amb la legislació espanyola, però si ens diuen no a tot, llavors estarem legitimats per utilitzar el marc normatiu català".

El dirigent republicà va afirmar que "la independència és una necessitat" ja que "no podem formar part d'un Estat que ens va en contra". I va continuar explicant que "en volem crear un de nou que sigui una democràcia avançada, amb un estat del benestar a nivells europeus i on es promogui l'economia productiva". "La nova República Catalana no promourà una economia basada en els sectors regulats o l'economia especulativa com ho fa l'Estat espanyol amb les grans empreses de l'energia, telecomunicacions o la construcció", va sentenciar.

Durant l'animat col·loqui que va tenir lloc després de la seva intervenció, Amorós va  explicar que "estem en una batalla entre l'esperança i la il·lusió que genera aquest procés contra la por i l'amenaça de l'Estat espanyol". "Aquesta batalla la guanyarem", no va dubtar a afirmar. I per això el vicesecretari republicà va encoratjar al públic present a "ser actius i anar a parlar amb la gent per tal que tothom exerceixi el seu vot el 9-N i ho faci per l'opció del 'Sí' a les dues preguntes".

El col·loqui va ser presentat i moderat per la presidenta de la secció local d'ERC a Balsareny, Neus Orriols, que va assenyalar la importància d'adreçar-se als indecisos perquè "és normal que hi hagi persones que tinguin dubtes davant una cosa tan important com és fer un nou Estat", i va voler animar als presents recordant unes paraules del president del partit, Oriol Junqueras: "Mai no havíem sigut tants ni havíem arribat tan lluny".


Text i foto: ERC Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.