dijous, 30 de gener del 2014

El Govern farà fer un estudi sísmic

DIPÒSITS DE GAS

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, a proposta del grup ICV-EUiA, va aprovar per unanimitat el dia 29 de gener de 2014 una resolució sobre el projecte de dipòsit de gas a Balsareny.

La resolució demana al Govern que informi del projecte amb la màxima transparència; que l’aigua que es faci servir per a les cavitats sigui residual o reutilitzada, a fi de no posar en perill el cabal ecològic del Llobregat; i que es prevegi un sistema segur d'evacuació de salmorres.

A més, al punt 4 —que és una esmena acordada amb CiU i el PSC— es demana al Govern que garanteixi que no autoritzarà el projecte si suposa un risc de moviments sísmics a la zona del dipòsit.

La resolució aprovada insta el Govern català:

1 - Que difongui i expliqui, amb la màxima transparència, tota la informació del projecte.

2 - Que no autoritzi el projecte si aquest no utilitza aigua residual o reutilitzada per la construcció de les cavitats.

3 - Que no autoritzi el projecte si aquest no preveu un sistema segur d’evacuació de les salmorres que es generin durant la construcció de les cavitats.

4 - Que exigeixi un estudi sísmic i geològic que asseguri que no hi haurà cap risc de moviments a la zona, i concretament que encarregui a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya l’anàlisi sobre la idoneïtat d’emplaçar un magatzem subterrani de gas a Balsareny

Tractant-se d’un acord pres per unanimitat, és d’esperar que el Govern el durà a la pràctica. És important que el Govern català actuï sempre amb la màxima transparència; i en aquest cas concret, cal que informi amb claredat els ciutadans, les institucions i els agents polítics, econòmics i socials de Balsareny i del Bages de com avancen, o no, els tràmits relatius als dipòsits de gas. Amb tot, cal recordar que l'Ajuntament de Balsareny ja va facilitar el certificat de compatibilitat urbanística l'any 2012 i que l’autorització del projecte depèn de l'Estat.

Sarment

Informació treta de Manresainfo.cat, 29-1-2014. 
Vegeu la resolució íntegra aquí:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.