dimarts, 13 de novembre del 2012

La gent gran reivindica


ASSOCIACIÓ ELS AMETLLERS

La gent gran de la Catalunya Central posarà en comú inquietuds i reivindicacions
 
L'associació manresana SIENA, dedicada a promoure l'envelliment actiu i l'autonomia personal, ha posat en marxa el projecte Comarques Amigables amb la Gent Gran amb la participació de representants dels Consells de Gent Gran del Bages, el Berguedà i el Solsonès. El projecte consisteix en un procés de participació i dinamització per obtenir una “radiografia” de com veuen les persones grans de tres comarques de la Catalunya Central el seu entorn més immediat. Posteriorment hi haurà un treball intercomarcal d'intercanvi on representants de cadascuna de les comarques posaran en comú el resultat dels debats i les respectives aportacions.
 
Aquest procés ja s'ha iniciat amb unes primeres sessions explicatives introductòries i explicatives del projecte a cada Consell Comarcal, i posteriorment s'han iniciat les sessions de debat sobre vuit temàtiques concretes agrupades en dos grups: d'una banda espais exteriors i edificis públics, transport i habitatge (sessions que ja s'han dut a terme a les tres comarques) i de l'altra les sessions que s'inicien la propera setmana on es debatrà sobre participació cívica i ocupació, respecte i inclusió social, suport comunitari i serveis sanitaris, participació social i, finalment, comunicació i informació.
 
Seguidament, es preveu que representants de les tres comarques posin en comú la informació obtinguda i que es redacti un informe de conclusions compartides, que es lliurarà abans d'acabar l'any als responsables polítics dels tres Consells Comarcals.
 
Un projecte innovador
 
La metodologia emprada no és nova, ja que s'extrapola a l'àmbit intercomarcal la filosofia de la xarxa de Ciutats Amigables amb la Gent Gran de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Sí que es tracta, però, d'un enfocament innovador, ja que “no hi ha hagut a Catalunya, fins ara, cap experiència d'aquest tipus que superi l'àmbit estrictament municipal”, explica José Luis Buenache, de l'Associació SIENA. Buenache afirma que l'objectiu és promoure la participació social de la gent gran, treballant de forma consensuada amb l'Administració en la presa de decisions sobre la seva quotidianitat.
 
Comarques Amigables amb la Gent Gran compta amb finançament del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, dins la convocatòria d'enguany d'ajuts per promoure l'envelliment actiu.

Font: El 7manari digital, 5-11-2012

Enviat per Associació Els Ametllers

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.