dijous, 8 de novembre del 2012

Balsareny Avui


 

Balsareny escull la portada dels Traginers 2013

El passat diumenge 21 d’octubre de 2012, a la carpa de l’entitat de la Comissió dels Traginers, de la Fira d’Entitats celebrada a Balsareny, es va poder votar per decidir la portada del programa de la Festa dels Traginers 2013, el reclam tradicional que donarà vistositat a la nostra festa i ens donarà a conèixer arreu de Catalunya.

“Balsareny Avui” i gràcies a informació aconseguida a través del conciutadà Francesc (Quico) Maya, ha pogut saber que de les tres opcions (fotos 1, 2 i 3) l’escollida va ésser, en aquest ordre, la número 2 (amb 104 vots), per davant de l’opció 1 (88 vots) i la 3 (19 vots). L’opció guanyadora la podríem descriure així: Cap de cavall (part superior del cartell), feix de “garbons” (meitat del cartell i part inferior) i brusa de marxant traginer.


Set balsarenyencs a la trobada de voluntaris de Càritas

Amb el lema “Portadors d’esperança”, de Càritas Catalunya, es reuniren unes 4.000 persones a Barcelona, de les quals set pertanyen a “Càritas Parroquial balsarenyenca”, així mateix adherides amb el Bisbat de Solsona.

Set varen ser les persones de Balsareny que s’identificaren plenament amb els principals cinc raonaments (signes) denunciats per la “Declaració Final de la LXIX Assemblea de Càritas”, extret de la Declaració final del document de la 69a. assemblea de la Confederación de Cáritas Española de juny de 2012:

a) Augmenten els índexs de pobresa i la cronificació de moltes situacions de precarietat.

b) Creix l’empobriment dels més necessitats i l’enriquiment dels més poderosos, consolidant estructures d’injustícia i de sofriment contra els més desemparats.

c) El clam dels empobrits ens parla del risc de fractura social.

d) Tenim un model social tiranitzat pels interessos econòmics.

e) Les administracions central i autonòmica aposten per reduir en primer lloc les despeses en polítiques socials.

El programa a seguir va ser una arribada al Fòrum, dins l’edifici conegut com Triangle blau, on hi va haver una presentació a càrrec de Carme Borbonés (presidenta de Cáritas Catalunya) i unes paraules del cardenal arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach. Tot seguit hi hagué la conferència feta per l’arquebisbe de Tegucigalpa Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga, president de Cáritas Internacional.

A la tarda, després de dinar, tothom va fer cap a la basílica de la Sagrada Família, on tingué lloc la celebració d’una Eucaristia (impressionant l’assistència de quatre mil persones dins el temple gaudinià. Com és sabut, el temple expiatori de la Sagrada Família és una església monumental iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l’arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finals de 1883 es va encarregar a Antoni Gaudí la continuació de les obres, tasca que no va abandonar fins a la seva mort, el 1926. El mateix Gaudí va dir: “El temple expiatori de la Sagrada Família el fa el poble i s’hi emmiralla. És una obra que està a les mans de Déu i en la voluntat del poble”.


Montserrat, un massís a voltes desconegut

“És cert que tots aquells a qui ens atrau aquest món meravellós del muntanyisme hem procurat entrar en diferents indrets llunyans, on la muntanya es fa bellesa paisatgística i repte alhora, per tal de poder aconseguir les fites que han donat nom a aquest univers natural. Però també és cert que moltes vegades tenim molt a prop de nosaltres un món meravellós que ens és un gran desconegut. Avui amb aquest testimoniatge audiovisual volem fer més nostre el complex rocós que és la muntanya de Montserrat.”

El Centre Excursionista de Balsareny donava la benvinguda amb aquestes paraules prèvies al passi de l’audiovisual “Montserrat, un massís per descobrir a peu”.

Érem al capvespre del divendres 26 d’octubre de 2012 reunits a la sala petita del sindicat. Prop d’unes vint-i-cinc persones ens disposàvem a gaudir d’un meravellós paisatge muntanyenc, narrat des del testimoniatge d’uns balsarenyencs que estimen el món excursionista.

Barret de Collbató i Mirador de Monistrol, sota la protecció del monestir que acull la Verge Morena, pas a pas, els assistents ens vam sentir transportats per uns camins encoratjadors: les cabres montserratines, el Cavall Bernat, les Agulles, Sant Jeroni, Sant Joan, la Canal del Moro, el Bisbe, el Vessant del Maçana i tot un recorregut geogràfic on canals i corriols, ordenadament planificats, ens mostraren l’encant paisatgístic de les diferents parets que engresquen al repte de l’escalada.


Nou espai de salut al Centre Mèdic Mercè

Són ben coneguts els diferents serveis que es poden trobar al Centre Mèdic Mercè. Doncs des de fa uns sis mesos s’ha afegit a l’equip de professionals en Carles Macias Contreras, manresà de 26 anys, com a professional de massatges.

 
En Carles és fill d’en Xesco, responsable del servei d’odontologia del centre, i ha cursat el batxillerat humanístic. També disposen d’un centre a la població de Navarcles, a la plaça Anselm Clavé, 1.

El servei que ofereix en Carles és el següent: terapèutica d’esquena, relaxant, terapèutica de cames, extremitats, pectoral, craneoencefàlic, etc.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.