dilluns, 18 d’octubre del 2021

Biblioteràpia amb Booklife

 
El divendres  8 d'octubre, a la sala Sindicat, va tenir lloc la xerrada "Biblioteràpia amb BookLife: la resiliència a la literatura", a càrrec de Laura Garcia commemorant el Dia de la Salut Mental. L’acte va ser organitzat conjuntament per la Biblioteca Pere Casaldàliga i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Balsareny per commemorar el Dia de la Salut Mental, que es celebra el 10 d’octubre.
 

Durant la xerrada, Laura García va presentar, de forma molt atractiva i amena, diferents novel·les que poden ajudar-nos emocionalment; títols com ara Un fill, d’Alejandro Palomas; La trena, de Laetitia Colombani, o Visc, visc, visc, de Maggie O'Farrell, entre molts altres que es poden trobar a la Biblioteca.

 
La resiliència és la capacitat de les persones per adaptar-nos amb resultats positius a les situacions adverses. Durant l'últim any, per força, hem hagut d’aprendre a ser resilients; però, com s'ha tractat aquest tema en la literatura? Durant aquesta xerrada hem conegut personatges resilients i llibres que ens poden acompanyar i ajudar en moments difícils de la vida.


Booklife és un projecte pioner de biblioteràpia i prescripció literària, creat per la mateixa Laura García, on s’aborden diferents temes i situacions del nostre dia a dia en relació estreta amb la literatura. En paraules de la ponent, “la literatura ens pot ajudar a transitar per cadascun dels nostres trajectes vitals”.
 

Text i fotos: Alfred Selgas 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.