dimarts, 4 de maig del 2021

‘Jamás te olvidaré’, d'Helena Mallorca: amor, misteri i acció

CERCLE LITERARI
 
 
Parlem de la primera novel·la de la jove Helena Mallorca Rodríguez (Balsareny, 2003). L’Helena va desenvolupar, de ben jove, l’afecció a escriure, i ja des de primer curs d’ESO va anar confegint diversos relats que fins ara han romàs inèdits. El llibre que ens ocupa, tanmateix, va ser —juntament amb els annexos de rigor sobre aspectes retòrics, literaris i tècnics— el seu treball de recerca de batxillerat, i ara el publica i l’ofereix als seus lectors, bàsicament a través del grup de facebook “Jamás te olvidaré”, on es pot contactar per adquirir-lo, o també al telèfon  665 215 444.

En començar la lectura ens trobem, aparentment, amb una novel·la romàntica, protagonitzada per una adolescent, la Lydia, que estudia primer de batxillerat a Barcelona i que, després de la tràgica mort del seu pare en un incendi, ha de traslladar-se a Madrid a viure amb el seu germà gran, en Toni. Allà coneix quatre bons amics del seu germà (David, Samuel, Rubén, Frank) i a mesura que els va coneixent en pot apreciar les diferències de tracte i de personalitat, i se sent atreta per dos d’ells, mentre que un tercer li mostra una amistat fidel sense altres pretensions. Fins aquí, tot ens suggereix una trama típica de “novel·la rosa”.

Però arran d’un cap de setmana en què tots sis se’n van a la platja de Cullera, la situació dona un tomb inesperat. L’aparició d’un personatge misteriós genera tot un seguit d’esdeveniments, cada vegada més perillosos i arriscats, que mou els joves a haver de fugir i amagar-se de la persecució d’una organització poderosa. La Lydia i els seus companys emprenen una tasca d’investigació per intentar resoldre els secrets en què es troben immersos. La recerca implicarà el descobriment d’objectes  amagats en llocs insòlits, el desxiframent de missatges críptics, de coordenades i d’endevinalles, alhora que els farà moure per diferents escenaris de Barcelona, Cadaqués i fins i tot Oslo, abans d’arribar a desllorigar el misteri, amb un final –com és de rigor en aquests casos— trepidant, dramàtic i totalment inesperat.

El llibre denota una frescor d’expressió juvenil, i és de lectura àgil i amena. La barreja dels sentiments confusos de la protagonista amb la trama d’acció i el desxiframent de pistes aconsegueix mantenir viu l’interès del lector, que és del que es tracta.

Felicitem l’Helena per la publicació d’aquest llibre. L’autora ens ha comentat que té altres diversos projectes en estudi, i alguns de ja començats; per tant, crec que podem confiar a tenir aviat una segona novel·la seva. L’esperem! 
 
R. C.


Imatges: Arxiu Helena Mallorca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.