dilluns, 13 de gener de 2020

El poema de Nadal

Afegeix un títol

El dissabte 4 de gener, la Coral Sant Esteve de Balsareny i els Rapsodes dels Pastorets de Balsareny  van presentar el tradicional Poema de Nadal, de Josep M. de Sagarra a la sala Sindicat. La Coral és dirigida per Marc Comabella, i va comptar amb l’acompanyament de les components del grup 'Giovinetto', Queralt Giralt al violoncel i Eva Camposo al violí, i amb el mateix Marc Comabella al piano.  Van cantar Fidels, atanseu-vos; Dins d’una cova; Dorm, infant, dorm; Les bèsties del naixement; El rabadà, Non-non, El desembre congelat, L’oblit, El noi de la mare, Els àngels de la Glòria i Santa Nit; a més de la interpretació d’El cant dels ocells al violoncel.  

Josep M. de Sagarra va escriure El poema de Nadal l’any 1931 i des d’aleshores és el poema clàssic per excel·lència de les festes nadalenques a Catalunya. A Balsareny –que sapiguem– el va interpretar per primer cop el grup de teatre La Lluerna fa més de cinquanta anys, per Nadal de 1968, al Centre Parroquial, amb la Coral Romaní que dirigia Jaume Torras. Des d’aleshores, el mateix grup La Lluerna, i més endavant els rapsodes dels Pastorets, ja sempre amb la Coral Sant Esteve, l’han recitat nombroses vegades més al nostre poble. Molta gent se’l sap de memòria, però sempre és agradable de tornar-lo a escoltar, i més si va acompanyat d’un excel·lent concert coral i musical, com va ser el cas. Gràcies a tothom qui va venir a participar-hi i a gaudir-ne.

R. Carreté
Foto: Pepita FontanetCap comentari:

Publica un comentari

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.