dijous, 21 de març del 2019

'A cent cap als 100', a l'Hospitalet



El dimarts 12 de març de 2019, l’autocar de Balsareny va aplegar 43 persones per fer la caminada del cicle “A cent cap als 100” a l’Hospitalet de Llobregat. A més de l’expedició balsarenyenca hi havia els caminants de Sant Andreu de la Barca, els de Lliçà d’Amunt i els amfitrions, de l’Hospitalet.

Concentrats al pavelló poliesportiu municipal del Centre, on van esmorzar, i després d’unes paraules del regidor de Cultura de l’Hospitalet, l’autocar va traslladar els passejadors fins a Cornellà, al costat de l’estadi del R.C.E. Espanyol, on va començar la caminada, d’uns 7 quilòmetres per terrenys planers. El passeig va passar, d’entrada, per la llarga passarel·la (500 metres) que creua l’autovia A2 i la via de mercaderies dels FFCC i passa per sobre el riu Llobregat; d’allí, es va seguir pel Parc Agrari del Baix Llobregat, una pista ampla i plana, habilitada per a vianants i ciclistes, que va vorejant la riba dreta del riu fins entrar en terme de l’Hospitalet per Bellvitge. D’allí, passant pel costat de l’hospital, es va arribar a l’ermita de Santa Maria de Bellvitge, en un terreny que antany fou ple d’aiguamolls. L’ermita de Bellvitge data de mitjans del segle XI, però la construcció actual (quatre metres per damunt dels fonaments de la primera) és de 1718 i va ser restaurada el 1959.  

La passejada va continuar per l’estadi municipal de futbol de l’Hospitalet, així com per diverses instal·lacions esportives de rugbi i atletisme del complex de la Feixa Llarga. I així es va arribar al centre de l’Hospitalet, la segona ciutat de Catalunya en població, amb 261.000 habitants per a una superfície de 12,4 quilòmetres quadrats (per comparar: una tercera part del terme de Balsareny, que té 36,9 km2). Seguint la Rambla de la Marina, es va passar davant del Casino del Centre (s. XIX), fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, amb la Casa de la Vila (finals del s. XIX) i l’església de Santa Eulàlia de Mèrida (s. XX). Després es va visitar el bonic carrer del Xipreret, amb notables construccions antigues com la torre de la Talaia; els museus de ca n’Espanya i de l’Harmonia, i la casa dels Finestrals Gòtics. Finalment es va arribar de nou al poliesportiu del Centre, on es va consumir el dinar que cadascú es portava i va haver-hi un animat fi de festa amb música i ball.

Com sempre, felicitem la Diputació de Barcelona i els ajuntaments implicats en aquest projecte per fer caminar la gent gran. Una felicitació especial als organitzadors de l’Hospitalet, amb un bon desplegament de monitors, municipals i sanitaris que en tot moment van vetllar per la seguretat i la comoditat dels vianants. I en el cas de Balsareny,  a l’Ajuntament i al Centre Excursionista, amb l’eficàcia contrastada de la Noèlia, el Diego i l’Alfred; i al xofer de la companyia d’autocars Simó. La propera sortida serà el dia 2 d’abril a Sant Andreu de la Barca.

Sarment
Fotos: A.Selgas







































  































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.