dilluns, 28 de maig del 2018

Dualitat de reflexions

CINC MINUTS I PUNTA DE BRAU


Dualitat de reflexions

Fa uns dies que vaig tenir l’oportunitat de llegir l’article “Joc d’ous”, una reflexió de Martí Gironell, prou interessant del diari AVUI, ja que implica un fet alimentari el qual hem de tenir molt en compte per la nostra salut: “L’anuari del Watch World Institute, editat en castellà cada any per Fuhem i Icària, situa els problemes de l’agricultura com un dels majors riscos pel futur de la humanitat. A Catalunya la pagesia sap de què parlem. Però sovint el debat sobre què és el que mengem no s’ha traslladat a tota la ciutadania”.

Resumint, l’article ens recorda que som el que mengem. No fer-ho ens podria sortir més car, ja que ens hi va la qualitat de la nostra vida, i no és ni un joc de paraules ni un joc d’ous.

Per cert, sabíeu que la novel·la “La força d’un destí”, del mateix autor Martí Gironell, va ser el llibre més venut en la passada edició del dia de Sant Jordi?

I de reflexió a reflexió, he tingut a les meves mans el número zero del setmanari “La República”, que fa unes setmanes que ha vist la llum. Em felicito personalment per aquesta publicació principalment en paper, tot i que també està disponible digitalment.

D’aquest setmanari voldria destacar l’article de reflexió de la situació política actual d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC: “Hem de seguir preparant la societat catalana per a la propera finestra d’oportunitat que s’obri per a la independència”. La reflexió parla dels dos fenòmens contradictoris que es van viure durant la tardor de l’any passat: una victòria, el Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre; i una derrota, la declaració d’independència del 27 d’octubre, quan la República no només no es va fer efectiva, sinó que ni tan sols es va oposar resistència a la suspensió de l’autonomia.

Felicitats a tots per una pau independentista, visca.

Josep Gudayol i Puig



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.