dissabte, 4 de novembre del 2017

ARFAC: Participa en el canvi! Fes-te'n soci!


PARTICIPA EN EL CANVI!  
FES-TE’N SOCI!

Amb aquest missatge l'associació de residents, familiars i amics del Casal Verge de Montserrat (ARFAC) fa una tramesa de tríptics informatius, que haureu tingut ocasió de rebre o trobar en diferents establiments i locals.

El passat dia 23 de setembre es reunien a la sala petita del Sindicat, en un acte obert a tothom, per exposar la importància i alhora urgent necessitat que les famílies usuàries del Casal s'adhereixin a l'ARFAC  per contribuir en millorar els serveis d'atenció als nostres avis residents.

Importància, perquè es bo i sà que aquells que comparteixen casa parlin entre ells i vulguin millorar casa seva.

Urgent necessitat, perquè les diferents famílies usuàries representen a un col·lectiu desgraciadament fràgil i  mereixedors d'una millor atenció tant assistencial com social.

Cal que siguem molts socis per tal de poder representar a la majoria de residents, perquè si no és així hem vist que la nostra opinió no té cap valor. Actualment, des de la Fundació Casal Verge de Montserrat ni tan sols ens reconeixen com una associació vinculada a aquest, essent usuaris o tenint-hi familiars com a residents.

Ens voldríem apropar a la manera de funcionar d’una "AMPA" d’escola i col·laborar i treballar conjuntament amb la Fundació Casal Verge de Montserrat, però potser no ho hem sabut transmetre així.

En una exposició audiovisual el passat dia 23 de setembre es  va voler  fer arribar aquest missatge als assistents i es va posar com a referència la Fundació IBADA, que gestiona les residències de Navarcles i Castellgalí, on a través de la seva pàgina web, xarxes socials i dades que ens va facilitar, transmet modernitat, qualitat, transparència, lideratge, participació..., dades que IBADA posa a disposició de tothom i, en canvi, la Fundació Casal Verge de Montserrat “NO” ens ha facilitat mai i ens impedeix tenir-hi accés tot i  haver-les sol·licitat.

Celebrem els 70 anys del Casal i ens sentim orgullosos, tot i que encara ens en voldríem sentir més.

En el transcurs d'aquests actes, hem vist en els seus orígens un hospital per atendre a les famílies pobres, més endavant un centre assistencial on l'Ajuntament facilitava l’accés a les famílies sense recursos (quan es va començar a aplicar-hi un cost econòmic per accedir-hi) i ara una residència concertada amb la Generalitat de Catalunya, gestionada però amb el mateix model estatutari dels anys quaranta.

Es per això, que des de l’ARFAC instem l'Ajuntament que faci valer la seva vinculació dins la Fundació per dur als temps actuals el nostre Casal, fent-ne partícips tots els sectors socials del municipi representats pels grups polítics a l'Ajuntament.

L’any 1999 un exalcalde de Balsareny, en Joan Soler, ja manifestava la necessitat d’un canvi en el model de gestió del Casal en aquest bolletí del Sarment. Així mateix, el seu antecessor a l'Alcaldia, l'Eugenio Barranco, es preocupava entre altres també per aquest tema. Persones molt vnculades al poble i a les necessitats socials, les quals mereixen que des de l’ARFAC  en tinguem un bonic record i els nostres majors reconeixements en aquesta causa i estima que ens uneix.

Volem agrair de manera extensiva a totes aquelles persones que ens fan costat, col·laboren i creuen en nosaltres i en aquest projecte associatiu. Desitgem poder millorar el nostre Casal, sense impediments, amb esperit d'entesa i confiança.

ARFAC- Octubre 2017
arfacbalsareny@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.