dijous, 16 de febrer del 2017

Projecte d'un Concert de Fi de Curs



Escola de Música:
Projecte d’un Concert de Fi de Curs

Aquest juny unes quantes cançons pertanyents al teatre i cine musical seran les protagonistes del concert que us oferirem. Els musicals, amb les seves coreografies i escenografies espectaculars, han aportat moltes de les cançons més conegudes de la música popular. L’origen del teatre musical es remunta al segle XIX i és a partir de la dècada dels 1940 que les versions cinematogràfiques el fan assequible a un públic molt extens. El gènere s’ha nodrit sempre d’estils de música molt diversos i aquesta varietat és un camp de treball amb bon rendiment pedagògic per a una escola de música.

El programa està preparat per a poder respirar l’aire de diverses èpoques a través de les cançons que en foren coetànies. L’alè contemporani estarà representat per La La Land, la pel·lícula musical que és l’èxit d’aquesta temporada. Damien Chazelle, el guionista i director, va decantar-se pel cinema després d’haver passat l’adolescència estudiant música amb intensitat i perseguint el somni d’esdevenir un bateria de jazz. Whiplash, el film que el va encimbellar, té una bona part de sentit autobiogràfic i ens mostra les emocions i els dies d’un delerós estudiant de música durant el seu primer any d’estudis en una escola superior.

La La Land presenta les vivències i els somnis de dos personatges, els d’una actriu i dramaturga i els d’un músic professional que sobreviuen a Los Angeles. Amb aquesta magnífica faula, Chazelle ens mostra la seva sensibilitat vers allò que coneix de primera mà i que ha treballat: l’art dramàtic i l’art musical. Tal com sol passar a les obres reeixides, les innovacions i la contemporaneïtat són una destil·lació construïda sobre obres precedents. La La Land conté una bona dosi d’homenatges al cinema musical de totes les èpoques. La música de Justin Hurwitz –company de Chazelle a Harvard– gaudeix de les mateixes virtuts: inspiració i qualitat amalgamades a partir d’un coneixement profund de la tradició.

El projecte dels musicals ens entusiasma i produint-lo aprendrem moltes coses. Esperem que vosaltres també.


Escola Municipal de Música de Balsareny


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.