divendres, 20 de gener del 2017

L'Ajuntament informa - Gener de 2017


Encetem un nou any i, novament, ens trobem al mes de gener, el primer del 2017. Després de les festes del Nadal, d’haver fet cagar el Tió gegant, haver assistit als tradicionals concert de Sant Esteve i a les representacions dels Pastorets, jugat al Parc de Nadal i al Quinto del Traginer, celebrat el cap d’any amb la família i els amics i rebut els Reis com és tradició en aquestes dates, encetem el 2017 amb les piles recarregades i a punt per iniciar la nova roda de actes, esdeveniments i festes que, amb l’inici del nou any, ens esperen a la volta de la cantonada. Cal dir que, per Balsareny, aquestes festes del Nadal que han passat han estat un xic més màgiques i especials que de costum, ja que, a banda dels actes tradicionals de cada any, els nostres nens i nenes han tingut l’oportunitat de presenciar aquí mateix, al nostre poble, l’exitós espectacle musical infantil i familiar “Gisela y el Libro Mágico”, que compta amb la veu en directe de la cantant Gisela, motiu pel qual el passat 7 de gener la Sala Sindicat es va omplir de gom a gom de famílies que van voler assistir a aquest meravellós espectacle, que va esgotar totes les entrades disponibles i va omplir de màgia i fantasia l’últim cap de setmana nadalenc de l’any. Desitgem, doncs, que la gent del poble hagi gaudit d’aquest magnífic espectacle que hem portat a Balsareny amb molta il·lusió i, esperem, amb encert, i que ens ha servit per dir adéu a les festes de Nadal d’enguany.

A banda dels actes que hi ha programats des de les entitats i associacions locals, que després de l’aturada durant les festes nadalenques tornen a omplir els caps de setmana amb les seves activitats habituals, i fent una ullada al que s’acosta de forma més immediata amb l’inici d’aquest 2017, per aquest gener i febrer remarquem el retorn del cicle de teatre familiar Tempo el proper 22 de gener, a les 18h al Sindicat, amb l’espectacle de teatre text “Les Supertietes” de la Cia. Les Bianchis, i també la tornada del cicle de música SonaB el dissabte 4 de febrer, a les 20h al Sindicat, amb el concert de versions de Shake & Laü, que comptarà, com ja és habitual, amb servei de bar. Però, sens dubte, el més remarcable amb l’entrada del nou any és que a mitjans de febrer, concretament durant els dies 17, 18 i 19 de febrer, la setmana abans del Carnestoltes, a Balsareny tindrem una nova edició de la festivitat més esperada del nostre municipi i reconeguda a nivell de tot Catalunya, la nostra Festa dels Traginers, que enguany compleix la seva 74a edició des que es celebra en el seu format actual.

La Comissió de la Festa dels Traginers i la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament portem mesos preparant-la amb dedicació, ja que pràcticament tan bon punt acaba la festa d’un any ja es comença a preparar la de l’any següent, i actualment ens trobem finalitzant els últims preparatius per tal que la festa d’aquest 2017 surti rodona. Ben aviat rebreu a casa vostra un exemplar de la revista oficial sobre la festa que edita la Comissió, revista que cada any es reparteix durant aquestes dates i que conté el programa i tota la informació necessària per no perdre’s cap acte i gaudir-ne com es mereix en la seva totalitat. A banda dels actes, esdeveniments i espais tradicionals de la festa, com la torrada, el rebost, la taverna, el mercat, els correfocs, la ruta, els concerts o les cavalcades, us anunciem que la Festa dels Traginers d’aquest any arriba amb una novetat força rellevant, i és que aquest serà el primer any en què, en comptes d’assistir a la representació d’un casament de l’època, com ha estat tradició fins al dia d’avui, el 2017 tindrem la celebració d’un casament real durant la Festa, esdeveniment que esperem que agradi a la població i que repetirem any rere any a partir d’aquest, el primer en què es celebrarà de forma real. I tu, vols casar-te per Traginers? De moment, la proposta ha quallat tant que ja tenim nuvis per a la Festa del 2018, any en què la Festa dels Traginers celebrarà la seva 75a edició, motiu pel qual la Festa dels Traginers de l’any vinent serà una de les més especials dels últims anys.

Voleu saber qui seran els nuvis que per aquest 2017 es casaran durant la Festa dels Traginers? Doncs ja ho sabeu, no podeu faltar a Balsareny els propers 17, 18 i 19 de febrer de 2017! Fins al febrer, traginers/es!

Albert Otero Bonet

Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.