divendres, 20 de gener del 2017

Escola de Música


L'Escola Municipal de Música informa

Alumnes de l’Escola Municipal de Música han fet aquest escrit expressant la seva opinió sobre el Reggaeton

REGGAETON’: PER QUÈ ALS NOSTRES AMICS ELS AGRADA I A NOSALTRES NO?

Breu descripció del gènere

El reggaeton és una expressió musical urbana que té els seus orígens en la música llatinoamericana. El gènere va ser inventat a Puerto Rico, i d’allà són la majoria dels seus artistes. La controvèrsia envolta el “perreo", un ball amb connotacions sexuals explícites que es realitza amb la música reggaeton.

Cal dir que el ritme del reggaeton és molt repetitiu. Una característica del reggaeton actual és la fusió de gèneres. A l’inici utilitzaven les influencies del reggae i del dancehall; ara també s’hi barregen elements com el hip-hop i el rap. El DJ que està a càrrec de la fusió de música és un individu de vital importància en aquest gènere.

Una característica que el cantant ha de tenir clara és el missatge de la cançó. En els inicis, els cantants de reggaeton feien servir aquest gènere per denunciar temes socials. No obstant això, amb el pas dels anys, aquest propòsit va semblar que quedés oblidat, ja que els intèrprets prioritzaven temes al·lusius al sexe o a la dona, ja fos d'una manera discreta o bé plenament explícita.

La nostra opinió

A nosaltres no ens agrada gens el reggaeton. Ens sembla molt masclista: no fa altra cosa que parlar de sexe i de diferents motius sexuals.

Buscant per les xarxes hem trobat cançons amb missatges extremadament masclistes. Ara diuen que els cantants volen tornar a l’origen del gènere musical, per denunciar temes socials, però creiem que no hi estan posant gaire voluntat. També hem trobat frases una mica sortides de to i molt inadequades, ja que alguns menors escolten aquesta música.

Ens sembla molt bèstia tot plegat, però el cert és que cada dia moltes dones d’arreu del món continuen sent maltractades no només físicament sinó també psicològicament, i no hi ha dret.

No entenem que als nostres companys i companyes els agradi aquest estil; diuen que “mola”, que el seu ritme es enganxifós, però nosaltres el veiem una mica endarrerit per a la nostra època musical.

Sara Peix i Paula Caballero. Nivell Avançat de llenguatge musical de l’EMMB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.