dijous, 22 d’octubre del 2015

Setmana de la gent gran

BALSARENY AVUI






















Un any més hem celebrat un reconeixement a la gent gran de Balsareny: la Setmana de la Gent Gran, que va tenir lloc al poble des del 28 de setembre al 4 d'octubre de 2015.

Gràcies a l'Ajuntament de Balsareny i a tot un col·lectiu d'entitats balsarenyenques es va poder celebrar una setmana dedicada als conciutadans més grans. Enguany, i per segon any consecutiu, el reconeixement a la persona més gran resident a Balsareny va recaure en la persona de Roser Flotats (la Rosario de cal Minguet), durant un acte digne, com tots, de destacar, el diumenge 4 d'octubre de 2015.

Les entitats floklòriques: Els que+sonen, Grallers de Balsareny, Bastoners i Ball de la Faixa van posar el color solidari omplint aquell matí festiu al marc de la plaça de l'Església i dins el recinte de la residència Casal Verge de Montserrat.

Sobre les dues de la tarda del mateix diumenge, la culminació de la setmana, es va continuar la celebració amb l'àpat de germanor, aplegats a la sala el Sindicat, on tot el grup de voluntaris i equip de govern i oposició feren digne i servicial el servei dels plats a taula. En acabat hi va haver ballaruga, amb Doble Swing, amb la cantant Susana, i posteriorment l'actuació del grup Apassionat d'Esparreguera, una actuació en playback amb pinzellades musicals i culturals.


Posteriorment es va fer entrega de l'obsequi que tradicionalment l'Ajuntament ofereix com a reconeixement de la Festa: un test amb una planta d'espígol. La targeta informativa que l'acompanyava deia: «Espígol (Lavanda): Medicinal, tradicionalment s'usa una infusió de flors com a tranquil·litzant o inductor de la son. Perfumeria, s'obté l'oli essencial d'espígol i diversos perfums i colònies. També s'utilitza per perfumar la roba.»

Finalment cal felicitar a la resta d'actuacions que durant al llarg de la setmana van conformar aquesta pàgina històrica que perdurarà en la memòria col·lectiva.

Josep Gudayol i Puig

Concurs de cuina




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.