dilluns, 14 de juliol del 2014

Iberpotash: pla per al runam



Iberpotash ha de presentar un pla per al runam salí

A primers de juliol s’ha sabut que el Tribunal Suprem ha desestimat un recurs presentat per l'empresa Iberpotash contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'obligava a presentar un pla de restauració del runam salí del Cogulló, a Sallent, i instava a la Generalitat a demanar a l'empresa una fiança per garantir que el pla es dugués a terme. La sentència no té més possibilitat que ser recorreguda.

L'empresa ha dit que acatarà la resolució judicial, i lamenta que, havent complert "totes les normes", aquesta sentència li crea "inseguretat jurídica", ja que li canvia "les regles del joc". També ha recordat que Iberpotash “inverteix al territori i té un pla d'inversió de 800 milions d’euros a Catalunya". I ha deixat caure que la “inseguretat jurídica” podria obligar-la a repensar-se aquesta inversió milionària. No ha parlat explícitament d’aturar el projecte Phoenix, però sí d’obrir “un període de valoració de la inversió”. No cal dir que una paralització de l’activitat podria tenir conseqüències nefastes per al futur de la mineria al Bages.

L'empresa va signar fa pocs dies un acord amb AkzoNobel Chemicals per col·laborar en la producció i comercialització de sal vacuum i potassa blanca. Segons fonts de l’empresa, "l'acord ens permetrà vendre tota aquesta sal i, per tant, no quedarà ni un gram de sal la muntanya” i per tant, aquest és el "millor pla de restauració que es pot presentar". Iberpotash manifesta que estan fent la "millor gestió ambiental possible". L’empresa afirma que moltes de les denúncies han estat originades per la seva competència, que "des del primer dia no han paït bé els nostres plans d'expansió"; i ha denunciat que pateixen "pressions" des del "primer dia que vam anunciar el projecte de comercialització de sal de primera qualitat [...] És un atac constant perquè volen impedir que venguem aquesta sal, però tenim tot el dret de fer-ho", han subratllat. El Govern ha instat Iberpotash a demostrar que “la sal del Cogulló és un recurs aprofitable i no un residu”.

Informacions resumides de Manresainfo.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.