dilluns, 2 de desembre del 2013

El Segon Fòrum de Balsareny

Preestrena de la minisèrie 'Descalç sobre la terra vermella'



El Segon Fòrum de Balsareny

Poc més d’un any després d’haver celebrat el primer, el dissabte 7 de desembre de 2013 es va celebrar el Segon Fòrum de Balsareny sobre ‘Les causes del bisbe Pere Casaldàliga’, amb l’assistència d’un centenar de persones.

El programa incloïa una taula rodona sobre els ‘50 anys de l’encíclica Pau a la Terra: les condicions necessàries per construir la pau’, on van intervenir el jesuïta, historiador i exdegà de la facultat d'història eclesiàstica de la Universitat Gregoriana de Roma, Josep Anton Benítez, i el president de Justícia i Pau Arcadi Oliveres

Benítez va dir que el moment que vivim és idoni per rellançar l’encíuclica de Joan XXIII, i va parlar de totes les qüestions polèmiques que des del públic s'han plantejat al voltant del paper de l'Església en la situació global que s'està vivint en aquest moment. Al seu torn, Oliveres va criticar els poders establerts i va dir: "fa molt temps que he assumit les causes del Bisbe Pere Casaldàliga". L'organització va sorprendre Oliveres atorgant-li un premi de reconeixement.

A la tarda, mossèn Ramon Cabana va parlar sobre ‘Semblances entre Joan XXIII, Pere Casaldàliga i el Papa Francesc’.



A continuació es va fer la preestrena de la mini-sèrie ‘Descalç sobre la terra vermella’, amb la presència de Francesc Escribano, autor del llibre del mateix títol i productor de la mini-sèrie. 

El Fòrum va acabar amb una pregària interreligiosa per la Pau. 

Sarment
Fotos: Eduard Fernández com a Pere Casaldàliga, a 'Descalç sobre la terra vermella' (baixades d'internet)
Text actualitzat el 8.12.2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.