dilluns, 2 de gener del 2012

Rectificar és de savis

OPINIÓ

Cada any uns quants dies abans de Nadal, l'Ajuntament de Balsareny ens reuneix a tots els seus treballadors en un acte en que l'alcalde fa un petit discurs, mengem torrons, fem conversa uns amb els altres i recollim la panera.

Aquest any tot ha estat una mica més senzill que les altres vegades, fins i tot el nombre d'assistents a la trobada ha estat menor.

En el seu discurs l'alcalde, Jaume Rabeya, s'ha referit entre altres coses a les dificultats econòmiques que existeixen en els temps actuals. També ha fet referència a la  situació de la manca de salut dels familiars d’algunes de les persones que havien faltat, i va aprofitar per donar-los suport i desitjar-los una millora.

Per tot això, m'ha agradat pensar que les coses havien canviat per a bé, que el sentit comú i la humanitat estaven presents. Amb aquestes paraules  m'he traslladat amb el pensament a un moment molt diferent, de fa vint-i-un anys enrere: quan treballava per a l’ens municipal vaig patir en primera persona una situació similar, de manca de salut d'un familiar molt proper. En aquella època, la persona que estava “per sobre meu", amb una falta total d’empatia i professionalitat, va dir-me que em plantegés quin era el meu ordre de prioritats, si primer era la feina o la família.

Està bé que les coses hagin canviat i s’hagin replantejat per a bé, i que  aquestes persones que avui es troben amb dificultats no hagin de prendre la decisió d'haver de deixar la seva feina perquè primer és la família. Espero que aquella persona, present en l’acte, reflexionés i en prengués nota; els polítics així ho van fer.

Maria Josep Cors, gener 2012

2 comentaris:

  1. Bé, rectificar és de savis, però demanar disculpes també. Però no és fàcil recuperar el camí perdut després de tants anys. És molt tems.
    josep estruel. balsareny

    ResponElimina
  2. Gràcies Josep,si les disculpes no han arribat en 21 anys no compto que arribin ara, ni d'una ni d'altre part.Respecte a l'ajuntament com empresa potser van fer com moltes empreses, possar-se de part del càrreg i no del treballador i vull pensar que potser ni es van plantejar que hi pogués haber una molt mala gestió per part de la direcció del meu lloc de feina.
    Per part de la direcció ni em passa pel cap (després de com van anar les coses)que pugui haber unes disculpes ni una conversa per rectificar el comportament que va tenir.
    Potser si el que va passar fa 21 anys hagués passat ahir es podria parlar de moobing pressumptament.
    Maria Josep Cors
    Balsareny

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.