dimarts, 3 de gener del 2012

'La pubilla de casa', de Carla Galiot

CERCLE LITERARI



La jove navassenca Carla Galiot ha publicat el llibre La pubilla de casa (El Portal, 2011). La Carla, de vint anys, va ser escollida pubilla de Navàs l’any 2009, i el 2010 va ser elegida primer pubilla de la Catalunya central i després pubilla de Catalunya. Estudia a la Universitat, canta i fa música i col·labora amb diverses entitats del seu poble i d’altres indrets; recordem que durant uns anys també va formar part dels Pastorets de Balsareny.

La pubilla de casa és un conte per a infants, però, com diu l’autora, va destinat de fet a persones de totes les edats. En un to planer acosta el lector a les tradicions populars de Catalunya. La senzilla trama es centra en el diàleg d’una nena de set anys que parla amb els gegants de Navàs, i n’aprèn els valors d’estimar i participar en les activitats populars i tradicionals dels pobles: els esbarts dansaires, la sardana, la festa major, els gegants i els nans, els bastoners, els grallers, les caramelles, el ball de cascavells, les puntaires, el pubillatge… sense oblidar la gastronomia (el pa amb tomàquet, la crema catalana) i, per damunt de tot, els símbols nacionals, com ara la Senyera. El conte és una eina pedagògica que il·lustra sobre la importància de preservar les tradicions catalanes i transmetre als més menuts que la cultura popular és un element clau per mantenir vives les arrels del nostre país.

El llibre ve il·lustrat amb uns magnífics dibuixos del balsarenyenc Santi Fornell. Felicitem l’autora i l’il·lustrador per aquesta simpàtica iniciativa.

R.C.


Carla Galiot presentant el llibre a la Biblioteca Pere Casaldàliga. Foto: Susi Rodríguez

4 comentaris:

  1. Moltes gràcies Ramon! Espero que la gent segueixi gaudint amb la lectura. Tot un plaer ser a casa vostra presentant-lo. Una abraçada! Carla Galiot

    ResponElimina
  2. Carla, et vaig poder veure i gaudir, et dono les gràcies de tot cor. M'agradaria que tornessis molt aviat.
    un petó.

    ResponElimina
  3. Hola, voldria comprar el llibre 'La pubilla de casa' i no el trobo.
    Podeu inducar-me on comprar-lo.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desconegut amic,
      Normalment no publiquem comentaris anònims. Fem una excepció amb aquesta vostra consulta sobre un article publicat fa gairebé dotze anys, per dir-vos que lamentem no saber on es pot comprar aquest llibre. Suggerim que us adreceu a l'editorial (El Portal, creiem que de Centelles) o a l'Ajuntament de Navàs.

      Elimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.