diumenge, 13 de novembre del 2011

Rigueu mortis



‘Rigueu mortis’, nou èxit d’Els Marus

Els dies 29, 30 i 31 d'octubre, el grup Els Marus va presentar a Balsareny, amb gran èxit de públic, l’obra de Santi Fornell Rigueu Mortis. Una divertida obra en què el gran protagonisme és de l’escenografia i del maquillatge.


En efecte, l’espai escènic ocupava no tan sols l’escenari sinó també tota la platea de la sala Sindicat, reconvertida per a l’ocasió en “necròpoli”, ja que representava un sinistre cementiri ple de teranyines, en què els difunts, d’acord amb una antiga tradició, retornen la nit de Tots Sants per visitar llurs famílies i intercanviar castanyes i panellets. Ja s’entén que el tema dóna per a situacions inesperadament còmiques, que acabaven amb una castanyada per a tots els assistents. Le meitat de la recaptació del dia de l’estrena es va donar a la parròquia de Balsareny per ajudar a la reparació de la teulada de l'església. Després, els dies 5 i 6 de novembre, es va tornar a representar a Casserres.
L’elenc artístic el formaven Marc Comabella, Josep M. Soler, Anna Fornell, Núria Majoral, Roc Carulla, Gerard Capdevila, Susi Rodríguez, Meritxell Fenoy, Pere Corominas, Josep Fornell, Santi Fornell i Ramon Carreté, amb un divertit “cameo” de Vicenç Pulido. L’escenografia, un espectacular cementiri ple de tombes amb passadissos secrets i làpides insòlites, va anar a càrrec de Manuel Fenoy, Santi Fornell, Joan Ruiz, David Fornell i Josep Fornell; i el complicat maquillatge, especialment treballat pel que fa als “morts vivents”, va ser obra de Mercè Farràs, amb l’ajut de Meritxell Mas i Anna Catllà, tot sota la direcció de Santi Fornell. Cal felicitar al grup per la seva bona feina, que va donar unes tardes de diversió al públic, que en va sortit francament satisfet.
Sarment, novembre 2011

















Fotos: J. Peralta

1 comentari:

  1. Gràcies a totes les persones que van fer possible l'èxit de l'obra: col·laboradors, actors i públic!!

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.