dimecres, 8 de maig del 2019

XVIII Trobada de Gegants


Lluïda XVIII Trobada dels gegants Marc i Maria, de la colla de Geganters i Grallers de Balsareny, que obren els braços a la gent del poble, grans i petits. Aquest cop, en especial, els menuts, ja que tots els infants de l'escola Guillem de Balsareny van participar fent el dibuix del cartell de la trobada.

La colla de geganters i el professorat va fer una selecció dels millors dibuixos i es van triar els dibuixos guanyadors de cada cicle, que varen ser: 

Maria Rodríguez Legler, del curs de P5; 
Aran Sivill Pla, del 2n curs; 
Xènia Artigas Cruz, de 4rt curs; i 
Queralt  Artigas Cruz,  guanyadora de 6è curs i  del cartell definitiu de la trobada. 

Enhorabona a les premiades i a tots els participants, i felicitats a l'Escola Guillem de Balsareny per la seva col·laboració activa. 


Tots els dibuixos participants van estar exposats al Casal Cívic, entre els dies 15 i 26 d'abril. Actualment els dibuixos estan guardats al Centre Instructiu i Recreatiu (el Casino), on cada alumne que ho vulgui pot recollir el seu dibuix.

El dia 28, amb un sol radiant, va començar la cercavila amb una visita als residents del Casal Verge de Montserrat. Allà, els gegants Marc i Maria, acompanyats de les colles de Sallent, Vic - Carrer de la Riera, el Masnou, Tavertet, les Borges Blanques, Guissona, Caldes de Montbui i Pallejà, van participar en uns balls al pati de la residència. La ballada la va organitzar la Colla de Geganters Grallers de Balsareny a proposta de l'associació ARFAC, amb la  col·laboració de la direcció de la residència: una excel·lent iniciativa, aquest bonic gest d'apropament i estima per als nostres avis i àvies del Casal.

Seguidament, les colles geganteres van desfilar pels carrers del municipi, fins arribar a la plaça de l'Ajuntament, on es van fer els tradicionals balls de les diferents colles participants, els agraïments i el lliurament de records per mans del cap de colla de Geganters i Grallers de Balsareny, acompanyat del regidor de Cultura i de l'alcalde de Balsareny. Per molts anys!

Sarment
Fotos: Geganters Balsareny 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.