dilluns, 18 de desembre del 2017

Manifest del CDR de Balsareny


Llegit a la plaça de la Mel de Balsareny, el dia 8 de desembre a la tarda, en la concentració antifeixista promoguda per Unió Contra el Feixisme i el Racisme del Bages i amb el suport dels CDR de diversos pobles

Davant les contínues agressions rebudes, el poble ha decidit dir prou. Portem ja masses mesos suportant humiliacions, insults i danys a les façanes i als cotxes, i els últims esdeveniments han estat la gota que ha aconseguit fer vessar el got. Si fins ara no havíem actuat, era per no atiar el foc i intentar no caure en les contínues provocacions. Però ha arribat un moment en què no hem pogut més. Aquest moment ha estat quan es va convocar una manifestació feixista a Balsareny. Aquí ens hem quadrat i hem dit prou. No volem que el feixisme i l’autoritarisme es passegin impunement pels nostres carrers. Quaranta anys de dictadura i quaranta més de democràcia muntada pels propis amics del dictador han aconseguit blanquejar el feixisme de tal forma que semblés una opció més. Emparant-se en la llibertat d’expressió i de manifestació —unes llibertats que ells mateixos prohibirien a les primeres de canvi— i, en els últims mesos, en l’unionisme, han sortit al carrer amb força, normalitzant el seu discurs d’odi, que en cap cas respecta les normes més bàsiques de la democràcia. Per no parlar de la violència física i verbal que utilitzen, amb contínues agressions als que no comparteixen la seva idea i, alerta que això és molt greu, a la premsa.

Per això demanem a la gent en general, deixant de banda les seves idees polítiques, que no doni ales a aquests radicals. Des del món independentista evidentment que els rebutgem. Però creiem que els unionistes també els haurien d’aïllar, ja que a la vista del món els estan fent un flac favor. Per molt que pugueu compartir idees, no és aconsellable que aneu de la mà amb aquesta gent, perquè molt possiblement els següents que rebreu les agressions sereu els que encara creieu en la democràcia.

Així doncs, us animem d’una vegada per totes a fer front a l’embat autoritari d’aquesta gent. Aïllem-los i fem-los fora dels nostres carrers. Denunciem sense por les agressions. Expliquem a tothom el que ens fan. Combatem-los amb l’arma més gran que tenim: la cultura, la intel·ligència i el pacifisme.

I per últim, volem agrair enormement les mostres de suport dels CDR dels pobles veïns i de les organitzacions antifeixistes de Catalunya i de la resta de l’estat, que es van abocar a donar un cop de mà en el moment que van assabentar-se de la situació que passàvem. Estem molt agraïts i emocionats per haver teixit una xarxa solidària tan ferma com la que veiem avui aquí. Sempre tindreu una mà balsarenyenca disposada a ajudar en el que calgui. El que heu fet per nosaltres és un gest enorme. I moltíssimes gràcies a totes les persones que esteu aquí a tall particular, deixant de banda colors polítics. La lluita antifeixista està molt per sobre de tot això.

Lluitem, persistim i no abaixem el cap mai més contra aquesta xacra. Perquè hem pres la humil decisió de no retrocedir.

No passaran!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.