divendres, 1 de desembre del 2017

A cent cap als cent



Caminada per la Vall de Gausac, a Collserola

El cicle de passejades “A cent cap als cent”, organitzat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Balsareny i el Centre Excursionista de Balsareny, va començar el curs amb una caminada conjunta entre persones de Badia del Vallès, Balsareny, Centelles i el Prat de Llobregat.

Va ser el dia 29 de novembre de 2017; de Balsareny hi va anar un autocar amb 49 persones. Va fer un dia fresquet, però amb un bon sol que va acompanyar tota l’estona els caminants. Es va esmorzar a l’àrea de lleure de Can Coll, a Cerdanyola del Vallès; i tot seguit es va iniciar el passeig per una part del Parc Natural de la Serra de Collserola, bàsicament en terme de Sant Cugat del Vallès, per la vall de Gausac —un itinerari diferent del de l’any passat en aquest mateix parc. La passejada es va estendre al llarg de 7,5 km, i va començar pujant per un camí prou costerut, però no gaire llarg; a partir d’allà, tot va ser pràcticament baixada. Es va passar per l’església romànica de Sant Medir, del segle XII, amb campanar de doble espadanya, i per l’església circular de Sant Adjutori, del segle X, prop de la masia de Can Borrell. I es va poder visitar el famós Pi d’en Xandri, que té 230 anys; fa 23 metres d’alçada, 3,20 de circunferència del tronc, un gruix de soca de 3,60 metres i una capçada de 21 x 15 metres. Situat en el parc rural de Torre Negra de Sant Cugat, als anys 80 i 90 podia haver desaparegut en un projecte d’urbanització de la zona; un ferm moviment popular transversal ho va evitar. El 1997 va ser víctima d’un atac vandàlic (el van intentar tallar i cremar); per sort se’n va poder recuperar, però des d’aleshores està apuntalat. La caminada va acabar al complex esportiu de Badia del Vallès, on es va poder dinar; com a comiat, va haver-hi balls en línia.

La propera sortida, amb participants de les mateixes quatre poblacions, serà el 13 de febrer, i tindrà lloc precisament a Balsareny.

Sarment

Fotos: A. Selgas





















 

 











  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.