dijous, 10 d’agost del 2023

Martina Junyent, vocació periodística i entusiasta de la cultura popular

ENTREVISTA
 

Havent rebut un altre estiu, ens complau tenir una breu xerradeta amb la Martina Junyent Casanova, estudiant de Periodisme, del qual n’ha cursat el primer curs. També treballa en una cafeteria local, el Racó de la Mel. A més a més, recentment s’ha incorporat a la redacció de l’equip del Sarment, que li dona la benvinguda perquè aporta continuïtat generacional a aquest mitjà de comunicació històric de Balsareny.
 
La Martina va néixer el 10 de desembre de 2004 a Balsareny. Pel que fa a la lectura, llegeix bastant, tot i que confessa que li agradaria fer-ho més. Les lectures que consumeix per a gust propi acostumen a ser novel·les romàntiques o de misteri. També llegeix molts llibres que tenen la seva pel·lícula, ja que també li agrada molt el cinema. Li encanta viatjar: ho considera una de les característiques que la defineixen com a persona. Ha estat cursant el seu últim any d'institut a l'estranger, a Minnesota, USA. Però, abans d'aquesta experiència, als catorze anys, ja va viure un mes sense cap membre de la seva família, aquest cop a Dublín, Irlanda. Com a lleure, en general li agrada molt l'esport, específicament, córrer. Ha provat diferents tipus d'esport durant la seva adolescència, com ball, bàsquet o atletisme i tots li han encantat.
 
— Pregunta obligada: vaig saber a través de la nostra revista que t’havies incorporat a l’equip de redacció de Sarment. Explica’ns com va anar tot això.
 
— La incorporació al Sarment va ser molt senzilla i agradable. És una comunitat on tothom qui hi vulgui aportar alguna cosa pot contactar fàcilment amb qualsevol dels coordinadors i afegir-s'hi.
 
— T’agrada escriure, doncs?
 
— Sí, molt. Des de petita que he escrit històries i relats. A dia d'avui, ja ho faig com a deure dins dels meus estudis, o com a mètode per a relaxar-me.
 
— Tens algun precedent familiar a qui li hagi agradat escriure?
 
— Els meus tiets són professors; per tant, sí que estan relacionats amb l’escriptura, però no tant a diari, com ho faig jo.
 
— I què significa per a tu la literatura?
 
— Penso que és una base molt important per als meus estudis i una font d'informació immensa.
 
— I quina classe de literatura prefereixes?
 
— La literatura espanyola, ja que és la que he desenvolupat més degut a la conducta de les escoles.
 
Dins la cultura popular balsarenyenca, pertanys a algun altre grup o associació?
 
— Sí, també formo part de la Colla de Bastoners de Balsareny.
 
— I per últim: en general, com veus el nostre poble?
 
— Balsareny és un poble amb molta història, que fa el possible per mantenir-se amb vida. Com per exemple, revivint el Cau, creant un equip de futbol, etc.
 
Josep Gudayol i Puig
Foto: Martina Junyent
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.