dilluns, 3 d’octubre del 2022

L’Escola de Teatre estrena ‘Cancún’

  

El grup d’adults de l’Escola Municipal de Teatre Mossèn Joan Bajona va posar en escena el diumenge 2 d’octubre a la sala gran del Sindicat una adaptació de l’obra de teatre Cancún, de Jordi Galceran, estrenada el 2008 a Barcelona. L’acte s’havia de fer al final del curs passat, però, per qüestions de salut d’algun dels intèrprets del grup d’adults, es va haver d’ajornar (tan sols es va fer el final de curs dels joves de l’escola).


En l’obra, d’una hora de durada, intervenen dos matrimonis amics: la Remei, el Vicenç, la Laura i el Pau, representats respectivament per Elena Cruz, Nitan Dev Birdi, Myriam Lozano i Carme Calderón, tots ells alumnes de l’Escola Municipal, residents a Balsareny i a Navàs. 

 
Les dues parelles decideixen passar junts unes vacances de sol i platja a la ciutat mexicana de Cancún. Una nit de revetlla, amb algunes copes de més, un dels personatges revela com va anar, anys enrere, que s’aparellessin d’aquella manera. Al llarg de l’obra es desencadenen situacions sorprenents i contradictòries, de vegades còmiques, entre els quatre actors, que reflecteixen que les relacions de parella sovint s’estableixen a l’atzar i així, en unes altres circumstàncies, ells quatre es podien haver aparellat d’una segona manera, o inclús d’una tercera!

 
Els assistents, prop d'un centenar de persones, van dedicar una bona ovació als novells actors. Esperem que continuïn així en aquest nou curs. 

Darrerament hem tingut ocasió de veure, a Balsareny, diferents obres de teatre, representades per balsarenyencs: de forma amateur, en el cas dels tallers organitzats pel Centre Instructiu i Recreatiu, i el curs de teatre de l’Escola Municipal; i de forma ja professional, en el cas de l’obra La Flor de l’Autopista, representada recentment al Casino per Núria Gómez i Climent Ribera. I encara s’està preparant una altra obra, musical, per a aquesta tardor, El cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de la Coral Sant Esteve i altra gent del poble; però ja s’anunciarà oportunament. Endavant, i molta merda!
 
Text i fotos: Isidre Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.