dimecres, 12 d’agost del 2020

L'Ajuntament informa - Agost 2020

L’AJUNTAMENT INFORMA – Agost 2020




CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS

Continua obert el termini de presentació de sol·licituds per les convocatòries de les diferents subvencions que hem treballat per tal d’ajudar a famílies i entitats en les diferents activitats que contemplen.

Convocatòria per subvencionar activitats esportives individuals no professionals

Destinada a finançar activitats esportives individuals desenvolupades al llarg de lany 2020 per a persones de Balsareny, a partir de 16 anys, que no siguin esportistes professionals i disposin de fitxa federativa en vigor.

Convocatòria per subvencionar la pràctica esportiva dinfants i joves

Destinada a finançar la pràctica dalgun esport, desenvolupat al llarg de lany 2020, per a infants i joves del municipi dentre 3 i 17 anys, prioritzant el nivell de renda familiar.

Convocatòria per subvencionar lassistència al campus esportiu destiu

Destinada a finançar lassistència al campus esportiu destiu organitzat pel Consell Comarcal del Bages al municipi durant els mesos de juny, juliol i setembre de 2020, prioritzant el nivell de renda familiar.

Convocatòria per subvencionar la compra de llibres de text i material escolar

Destinada a finançar ladquisició de llibres de text, ordinadors i material didàctic deducació infantil, primària i secundària, dels infants escolaritzats a Balsareny o a centres de referència, prioritzant el nivell de renda familiar.

Convocatòria per subvencionar projectes o activitats d’àmbit cultural

Destinada al foment de la cultura amb el finançament dactivitats que portin a terme entitats municipals durant lany 2020.

Convocatòria per subvencionar projectes o activitats d’àmbit esportiu

Destinada al foment de lesport amb el finançament dactivitats que portin a terme entitats municipals durant lany 2020.

Des del dia 20 de juliol fins el dia 30 de setembre de 2020. Trobareu tota la informació  al web municipal www.balsareny.cat

SEGUIMENT MINERIA


Davant dels darrers esdeveniments i amb motiu de lanunci fet per lempresa ICL-Ibèria sobre el cessament de lactivitat minera a lexplotació de Vilafruns, lAjuntament de Balsareny vol expressar la profunda preocupació per la situació dels treballadors i les seves famílies.

Assistim a la reunió institucional i a la trobada del Fòrum de la mineria del Consell Comarcal del Bages convocades per l’anunci del tancament de l’activitat a la mina de Vilafruns.

Seguim activament levolució de la situació social i econòmica i aprovem una moció en suport a la mineria i el manteniment dels llocs de treball en el ple del dia 30/07/2020.

Volem donar suport als treballadors afectats pel tancament de la mina de Vilafruns i als representants dels treballadors, i emplaçar lempresa i la Generalitat de Catalunya per afrontar el repte dassegurar la continuïtat dels llocs de treball i que sestudiïn, i tinguin en compte, alternatives per als treballadors afectats.


CICLE DIVENDRES D’ESTIU


Divendres 7 d’agost es va iniciar el cicle Divendres destiu” a #balsareny amb una programació setmanal dactivitats entre el 07/08/2020 i el 28/08/2020. 

Oferta diferent i adaptada per a tots els públics.

Divendres 7 d’agost Dj Mark Obel, a la piscina, amb taules i llanternetes per poder gaudir de la nit escoltant música.

Divendres 14 d’agost Mag Caru per als més petits, a la piscina, amb bany nocturn.

Dissabte 15 d’agost, concert de Pep i Mª José a la plaça de l’Església.

Divendres 21 d’agost a la piscina, el grup musical El Quinto Carajillo.

Divendres 28 d’agost al camp municipal, autocinema.


MOBILIARI URBÀ

Iniciem el canvi de bancs a diferents indrets del poble amb l’objectiu de renovar els actuals.





DECRET DE DOL

Amb motiu de la mort del Bisbe Pere Casaldàliga, en record seu i mostra de respecte, anunciem el decret de tres dies de dol oficial des del diumenge 9 dagost fins dimarts 11, on es suspenen tots els actes.

En Pere va ser nomenat fill predilecte de Balsareny el 1982, encara que lacte es va fer el 1983 amb la dedicació dun monòlit a la plaça Montserrat.

Lany 1992 sinaugura la Biblioteca que porta el seu nom: Biblioteca Pere Casaldàliga.

La seva vida ha sigut un exemple i una inspiració vers un món que vol combatre l'immens sofriment que sovint ens envolta, un món que dona la mà i esperança  a tots els marginats i els que pateixen.

El nostre més sentit condol a familiars i amics.
Perquè l'última paraula no és la de la mort, ni la dels poderosos sinó la de l'amor" 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.