Pàgines

dijous, 24 de desembre del 2020

Carlota Franco: una teràpia saludable i física al Casal Cívic

ENTREVISTA
 
 
Som a les darreries d’un altre any, al mes de desembre, i malgrat aquesta fastigosa pandèmia, fet que ha aturat les activitats al Casal Cívic de Balsareny, a l’entrevistador li plau de tenir aquesta amable xerradeta amb la Carlota Franco Lizana, monitora de balls llatins al Casal, molt saludables per a una bona formació física.
 
La Carlota va néixer a Cardona el 17 de setembre de 1997, però ha viscut pràcticament tota la vida a Navarcles, on va estudiar l’ESO, i posteriorment va fer el Batxillerat d’Arts Escèniques a Manresa i el Grau Universitari de Dansa amb titulació britànica (Barcelona – Bath Spa University). Actualment continua formant-se realitzant estudis complementaris en relació a la dansa via online. Pel que fa als seus hobbies li agrada fer activitats de fitness i aprofita sempre que pot per caminar a l’aire lliure. I sobre tot li agrada molt viatjar: ha tingut la sort de poder estar a Londres, França, Berlin, Itàlia... i a escala estatal ha estat a Astúries, el País Basc, Cantàbria, València, Madrid, etc. En resum, l’apassiona tot el que estigui relacionat amb les arts escèniques, viatjar i realitzar activitats d’aventures. Pel que fa a la lectura, que també li agrada molt, el seu llibre preferit es titula “El día que el océano te mire a los ojos” de Dulcinea.
 
— Primera pregunta obligada: explica’ns com vas arribar al Casal com a monitora de Balls llatins.
 
— Doncs vaig trobar una oferta de feina per internet i vaig pensar que hi podria encaixar.
 
— Coneixies ja Balsareny?
— Sí, de fet l’any passat vaig estar impartint classes de dansa musical a l’Escola Guillem de Balsareny.
 
— Quan duus a terme l’activitat que exerceixes de Balls llatins i per què es diu així?
 
— L’activitat la realitzem els divendres de 10:45h a 11:45h, i es diu així perquè es treballen les diferents modalitats dels balls llatins. A cada sessió s’aprenen els passos bàsics i es practiquen duent a terme una coreografia final. S’hi treballa: salsa, txa-txa-txa, bachata i merengue, entre altres.
 
— Amb què beneficia la dansa a l’usuari?
 
— És bo per a la nostra salut física i mental. Ens aporta energia i ens omple de bones vibracions. Ballar pot ser un bon remei per pal·liar l’estrès, combatre els petits entrebancs del dia a dia i alliberar la tensió diària. Reforça l’autoestima i la confiança en un mateix i ens ajuda a superar la vergonya i a millorar la nostra capacitat d’expressió.
 
— Has exercit aquesta teràpia en algun altre lloc?
 
— Sí, i tant, a Manresa, i a part d’aquesta activitat en realitzo d’altres sobre els diferents estils de dansa per tota la comarca del Bages.
 
— Actualment sou molta colla al grup? I t’has sentit acollida aquí a Balsareny?
 
— Som aproximadament vint persones, tot i que el nombre d’assistents varia segons el dia. Sento un feedback molt positiu per part de tots i totes i m’he sentit molt ben acollida des del primer moment.
 
— Vols afegir quelcom més?
 
— Des d’aquí animo a totes aquelles persones que vulguin passar una bona estona realitzant una activitat que els aportarà benestar general i energia positiva.
 
Josep Gudayol i Puig
Foto: Carlota Franco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.