Pàgines

dilluns, 17 de setembre del 2018

Mn. Antoni Bonet, rector de Balsareny

ENTREVISTA

Després del parèntesi de vacances, aquesta finestra oberta ens ha permès conèixer de més a prop l’actual rector de la Parròquia de Balsareny, Mn. Antoni Bonet i Trilla. Mossèn Bonet va arribar aquí a Balsareny el dia 12 de setembre de l´any passat; per tant, ja hi ha complert un any.

Antoni Bonet, nascut a Cervera (la Segarra) l´any 1950, va cursar els estudis de Batxillerat Superior, COU, Batxiller de Teologia i Llicenciatura en Teologia Fonamental, a Cervera, Lleida, Barcelona i Sant Cugat del Vallès.

Referent a la lectura i a les seves aficions ens comenta: “Acostumo a llegir revistes diverses i llibres de narrativa, poesia, etc. El darrer llibre que he llegit ha estat “Todo puede cambiar” d’Andrea Riccardi, i actualment estic llegint “L’ombra de Sant Benet” de Ramon Carreté i Adolf Todó. M’agrada força viatjar i ho he fet per Catalunya, diversos llocs de l’Estat espanyol i també per França i Itàlia. Els meus esports preferits són l’excursionisme i la natació. Tinc afició a la música clàssica i la música folk; també als musicals del teatre, així com a pel·lícules de temàtica diferent”.

— Coneixíeu Balsareny abans de venir-hi?

— Coneixia Balsareny de quan havia estat a Navàs treballant a l’EDN. Va ser on vaig ser ordenat capellà, a la parròquia de la Sagrada Família. També havia vingut a visitar el Castell i la magnífica Festa dels Traginers des de Súria, on estava de rector. I sóc un admirador del bisbe Pere Casaldàliga.

— Quina va ser la impressió que us va causar el poble?

— La primera impressió que vaig tenir de Balsareny va ser un poble força estès amb un parell de places ben grans. I la sorpresa de la coincidència en la plaça Roc Garcia de tot un seguit d’institucions i serveis. La sala polivalent del Sindicat, molt bonica; i la Resclosa dels Manresans, bona per visitar i per anar-hi a passejar.

— Recordeu la primera persona amb qui vau parlar?

— La primera persona que vaig saludar en venir fou Mn. Xavier Castelló, després Mn. Joan Bajona i tot seguit, els membres del Consell Parroquial, que me’ls van anar presentant. Valoro molt tot el voluntariat que hi ha a la Parròquia i també a la nostra població de Balsareny.

— En quines parròquies havíeu exercit anteriorment?

— Les diferents parròquies en les quals he estat són: Navàs, Cardona, Mollerussa, Anglesola, Súria, Cervera i Sant Llorenç de Morunys.

— Què ens podeu dir de la falta de vocacions que actualment l’Església pateix?

— Referent a la manca de vocacions en l’Església, penso que és una invitació que Déu ens fa per promoure els nous ministeris laicals: diaques permanents, treballadors apostòlics, agents de pastoral, tot incorporant les dones, com s’està fent, en les tasques de responsabilitat pastoral.

— Darrerament s’han observat canvis en la luminotècnia de l’Església, com és això?

— Els canvis de luminotècnia del nostre temple són de cara a l’estalvi energètic i a una millora en la il·luminació. Ens convé estalviar, conscients dels pocs recursos econòmics dels qual disposa actualment la Parròquia.

Josep Gudayol i Puig
Foto: A.Bonet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.