Pàgines

dimarts, 15 de març del 2016

Aprenem jugant: Taller d’astronomia


El passat divendres 12 de febrer, el Jordi Medina i la Marta Bruch, pares del nostre company Èric, van venir a l’escola Guillem de Balsareny per realitzar un taller d’astronomia.

Per començar ens van mostrar com es produïa el dia i la nit a través del moviment de rotació. Van utilitzar la bola del món i un lot. Tot seguit ens van ensenyar el moviment de translació, que consisteix en el moviment que fa el planeta Terra al voltant del sol, la durada del qual és d’un any.


Ens van fer adonar que la Lluna trigava un mes a donar la volta a la Terra.

Ens va agradar molt veure les maquetes dels planetes que ens va portar, perquè ens vam adonar que hi ha planetes grans i d’altres de nans. Els primers tenien anells, com Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. Mentre que dels petits ens va sorprendre la seva mida.

Vam quedar sorpresos de les diferències de temps que triguen cadascun d’ells en descriure les òrbites al voltant del Sol.

Mitjançant un vídeo vam aprendre les llunes que tenen els diferents planetes.

Per acabar ens vam desplaçar fins el pati per fer la darrera activitat per adonar-nos de les veritables distàncies que existeixen entre els planetes. Cada nen representava un planeta concret i la resta simulàvem  caminar a la velocitat de la llum i recorríem tots els planetes.

Amb l’ús d’una bossa de plàstic negre que simulava l’ombra de la terra, vàrem veure com es produïen els eclipsis.

Va ser una tarda genial, perquè vam aprendre un munt de coses i ens ho vam passar molt bé. És per això que volem donar les gràcies al Jordi i a la Marta per aquesta jornada tan interessant i profitosa.


Text i fotos: Alumnes de 4t. de l’Escola Guillem de Balsareny

1 comentari:

  1. Per a nosaltres també va ser una tarda molt divertida. Vam gaudir molt amb vosaltres, vau ser uns alumnes genials!

    Molts petons,

    Jordi Medina i Marta Bruch
    Balsareny

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.