dimarts, 31 de gener del 2017

Desè aniversari de Ràdio Balsareny



Enguany fa 10 anys començava a caminar un projecte que, de moment, ha arribat fins aquí. Però tenim la intenció (no sabem si bona o malvada) de continuar avançant. El 15 de gener de 2007 —després d’una setmana d’emissions en proves— sortien a través de les ones màgiques del 107.1 F.M. les primeres emissions de Ràdio Balsareny. Des d’aquell dilluns i fins avui seguim resistint a les ones.

N’hem passades de tots els colors: avaries greus, problemes tècnics menors i petits entrebancs informàtics i/o tecnològics, alguna discussió... Deia el poeta Miquel Martí i Pol que «tot està per fer i tot és possible». I encara més quan s’hi posa voluntat. Si és possible, nosaltres ho farem (tot i els mals auguris d’alguns quan iniciàvem el nostre camí). De ganes no ens en falten, us ho asseguro. Però també hem tingut molt bons moments, moltes rialles, moments viscuts entre companys, entre amics, i anècdotes per poder explicar als nostres fills o néts quan arribi el moment.

Moltes són les persones que han format part de l’equip de Ràdio Balsareny; no les anomenaré, perquè seria un greuge imperdonable oblidar-me d’algú. Però sí que vull donar-vos les gràcies a tots, per haver aportat el vostre granet de sorra a aquest projecte. I també a tots els companys d’altres emissores municipals d’arreu de Catalunya, que ens heu ajudat i ens ajudeu a completar la graella amb els vostres programes. En definitiva, a tothom qui d’una manera o d’una altra heu ajudat a fer créixer una ràdio que partia de zero (o menys).

No voldria menystenir tampoc els negocis locals, que ens doneu suport, ja sigui sintonitzant-nos o bé patrocinant algun dels programes que emetem.

Però gran part del mèrit (o culpa, no ho sé...) que nosaltres seguim aquí és de tots aquells que ens feu costat des de l’altra banda de l’aparell receptor, trucant-nos per telèfon, seguint-nos a les xarxes o participant en els nostres programes.

No puc, ni voldria, oblidar-me de la Casa Gran: el nostre Ajuntament, que ens dóna un recolzament incondicional, des del regidor de Cultura fins a la brigada municipal (a qui sovint hem hagut d’atabalar), passant pel personal administratiu, el secretari o l’aparellador. L’únic que s’escapa, de moment, és el jutge de pau...

El motiu principal d’aquestes línies és donar un agraïment públic i de tot cor a totes les persones que formeu part a dia d’avui de la nostra ràdio; això inclou tant els que feu de locutors com l’equip tècnic (mireu si som ben parits, que fins i tot tenim informàtic i tècnic!). Sense vosaltres, això no seria possible. Gràcies per la vostra ajuda, per la vostra iniciativa, per la vostra honestedat i per la vostra implicació, per fer-me fàcil la feina de director. Gràcies per ser com sou, tots diferents però tots units per un interès comú: una ràdio municipal propera i de qualitat.

El 2016 vam incorporar diverses persones a l’equip i aquest any n’incorporem més. Us ho anirem explicant a través del Facebook (https://www.facebook.com/R%C3%A0dio-Balsareny-570942236448057) i el nostre web (http://www.radiobalsareny.org).

Volem començar a ser, o seguir sent, la vostra emissora, i continuar sent un transmissor del que succeeix al poble, un punt d’informació municipal i un altaveu per a les entitats locals.

Seguim endavant. Salut i molta ràdio!

Marc Vilardell i Casado
Director de Ràdio Balsareny




El Cercle Cultural de Balsareny felicita cordialment els amics de Ràdio Balsareny per aquest aniversari. Que per molts anys pugueu tirar endavant, i acréixer, aquesta vostra tasca tan bonica i tan important.

dissabte, 28 de gener del 2017

Nati Fernández, dos anys de barberia

ENTREVISTA


Nati Fernández Sevilla, dos anys de servei de barberia a Balsareny

‘La Barberia’ és un establiment recent a Balsareny, situat a la carretera de Manresa. Va obrir les portes el 13 de gener de 2015 i el regenta la Nati en un ambient amable i confortable.

Nativitat Fernández Sevilla va néixer a la població veïna de Santpedor el 8 de setembre de 1980. En edat escolar va seguir els estudis primaris i secundaris a l’escola Llisach de Santpedor i a l’Institut Pius i Font i Quer de Manresa. A cavall d’aquests cursos va aprendre l’ofici de barberia. Actualment no segueix cap més tipus d’estudi, però ha fet cursos de quiromassatge, drenatge limfàtic i reiki, amb els quals ha continuat la seva formació com a persona i en l’ofici de barbera. Li agrada molt llegir qualsevol tipus de literatura, i el darrer llibre que ha llegit és Victus, d’Albert Sánchez Pinyol. Li agrada molt viatjar, però darrerament no ho ha pogut fer tant. Recentment ha estat a Londres. En el seu temps de lleure li agrada sortir a caminar i també el cinema.

—Explica’ns com va anar això d’obrir una barberia?

De més jove vaig començar a aprendre l’ofici i després ho vaig aparcar, ja que em van sortir altres tipus de feines. Després, però, amb aquesta crisi em vaig quedar sense possibilitat de trobar una altra feina; llavors vaig optar per reciclar-me en el meu ofici de barbera i obrir el meu propi establiment. N’estic contenta, perquè a la Barberia coneixes molta gent amb la qual pots comunicar-te, alhora que puc oferir un bon servei i bon tracte.

—Tens algun antecedent familiar en aquest ofici?

Sí, tinc familiars que es dediquen també a aquest món de la barberia.

A més de poder gaudir d’un bon tall de cabells, quins altres serveis ofereix la Barberia?

S’hi ofereix, per exemple, un bon afaitat clàssic; també marcar i arreglar barbes, i productes exclusius per a l’home.

—I què en penses de la ubicació del teu negoci?

Evidentment, un sempre es pot trobar més a gust en un indret que en un altre, però jo estic molt contenta d’on estic, ja que a la carretera de Manresa s’hi mouen diferents centres de treball comercial que fan un Balsareny més atractiu i de servei.

—Quins són els dies i l’horari de la Barberia?

Els dilluns és tancat, per festa setmanal patronal. De dimarts a divendres l’horari és de 9 a 13h als matins, i de 16 a 19:30h a la tarda; i el dissabte, de 9 a 14h.

—Utilitzes alguna nova tecnologia que no haguessin conegut els antics barbers tradicionals?

Actualment s’apliquen noves tècniques d’afaitat i els temps actuals exigeixen productes exclusius i més moderns per als homes.

—Voldries afegir-hi quelcom més?

La meva il·lusió és la de consolidar el negoci i poder oferir nous serveis a la clientela.


Josep Gudayol i Puig

Els Pastorets han completat la temporada


Després d’haver celebrat les quatre representacions habituals (el 25 de desembre i els tres diumenges consecutius), els Pastorets de Balsareny han donat per finalitzada la temporada 2016-17 amb la participació de més de 150 persones entre els que actuen i dansen, més els que ajuden a la tramoia, coreografia, maquillatge, vestuari, llum i so, apuntadores, servei de bar, taquilles i acomodació.

D’altra banda, l’associació col·labora amb la terrassenca Fundació Torre del Palau per al programa AETM (ajuda als estudiants del tercer món) a Guatemala. Aquesta fundació ha editat un llibret-DVD-CD amb el recital “Jo vaig néixer a Cal Lleter”, poemes de Pere Casaldàliga recitats pels Rapsodes dels Pastorets de Balsareny, acompanyats pel percussionista Antonio Sánchez Barranco. El recital va tenir lloc a la Nova Jazz Cava de Terrassa el 16 de juny de 2016. El llibret ha estat a la venda els dies de representació i també a la botiga “Dolç Capritxet” al preu de 15 euros, que van destinats íntegrament a la causa solidària del programa  AETM.


El proper dia 5 de febrer, l’associació celebra l’assemblea general i el tradicional dinar de germanor. Amb aquest escrit volem donar les gràcies a tothom (col·laboradors, socis i públic) que ha contribuït a fer possible, un any més, la continuïtat dels nostres Pastorets. Per Nadal hi tornarem, si Déu vol!

Pastorets de Balsareny


Balsareny Avui

BALSARENY AVUI



‘Gisela y el libro mágico’

El dissabte 7 de gener de 2017, a la Sala Sindicat, Balsareny deia adeu a les festes nadalenques i encetava un nou any amb l’espectacle "Gisela y el libro mágico”, de la cantant Gisela. Aquella tarda, a les 6, l’actuació va omplir de gom a gom el local.

L’espectacle  del “Libro mágico” el formen cançons cantades en directe, amb la màgia dels colors i la del propi ogre. Un conte infantil amb una màgia gran, de la Bruixa, i els ballarins follets donant valor a la bellesa i la bondat. La cançó i la imatge escenificaren el quadre de la pel·lícula ‘La Bella i la Bèstia’. La representació va basar-se en la tendresa i el rigor dels actors, que van gaudir d’un frec a frec amb el públic assistent.

El fi de festa ple d’aplaudiments va donar fe d’un programa que va arribar a agradar molt.


Iberpotash, clau per la nostra economia, punt negre a Cardona

Des de fa molts anys, moltes famílies balsarenyenques depenen de la mineria. Iberpotash: fumata blanca. ERCROS: fumata negra. Les dues empreses estan ubicades al Bages, aquesta mateixa secció donava compte de la celebració de Santa Bàrbara, patrona de la mineria, al Sarment núm. 463, de desembre de 2016. Vam acabar parlant de la sal del Bages, i avui encetem nou any tornant a parlar sobre aquesta matèria primera, font de l’economia del Bages, tal com s’explica en el següent paràgraf.

“L’any 2016 ha tornat a ser un any clau per a la mineria del Bages. Iberpotash té pràcticament a punt la nova planta de sal d’alta qualitat de Súria, un dels puntals del Pla Phoenix, i ha anunciat que les obres de la gegantina rampa avancen a bon ritme. L’any també ha servit perquè el govern hagi posat fil a l’agulla al necessari ordenament de l’activitat minera a la comarca amb l’elaboració d’un Pla Director que fixa mesures per aconseguir el residu zero en 20 anys. A Cardona però, no estan tan contents. La població va quedar fora del Pla Director, i a més, l’empresa que explota el runam nou (Ercros), amenaça de marxar a finals del 2017. En joc hi ha 35 llocs de treball i la recuperació ambiental de la vall salina, un paratge protegit. Les mobilitzacions continuen”. (C. Oliveras, diari ‘El Punt Avui’ de 2 de gener de 2017).

Josep Gudayol i Puig


Torna la Festa


Torna la Festa

Balsareny ja es prepara, un any més, per celebrar la seva festa més emblemàtica. Ja ha sortit el programa oficial —esplèndid, com de costum—, que ens presenta el Traginer d’Honor, Rossend Santasusana Canal, i el banderer d’enguany, Josep Serra Salada, a qui acompanyaran de banderers els seus fills Oriol i Marina.

            Els actes començaran el dijous 16 de febrer amb la vista dels “Traginers a l’escola”. Entre altres activitats, divendres 17 tindrà lloc el Correfoc infantil i un concert a càrrec d’Antonio el Remendao i Arradio Rosita. I dissabte 18, després d’una repicada de campanes, hi haurà la Cavalcada dels Traginers Joves. A migdia ballaran els Dansaires dels Pastorets de Balsareny. A la tarda hi haurà el Joc de les Anelles i després la inauguració del Rebost i les Rodes, la Taverna, la Botiga de Ceràmica i l’Exposició de fotografies. Seguidament, l’Escola Municipal de Música oferirà el Concert Traginer. A la nit, el Correfoc, amb l’espectacle piromusical Aquelarre, seguit de la Ruta del Traginer i d’un concert amb Strombers, La Zarigüella i DJ Puxi.

            Diumenge dia 19, després del Bonjorn al veïnat dels trabucaires de Rajadell, hi haurà, entre altres coses, la Torrada del Traginer i la demostració de l’elaboració artesana del porc i de la ferrada i esquilada d’un animal; també obriran el Mercat i la Botiga del Traginer, així com el Rebost, les Rodes i la Taverna. Una novetat és que, a partir d’aquest any, la tradicional comitiva del nuvi i de la núvia la protagonitzarà una parella que es casen de debò: una comitiva amb la cobla Ciutat de Manresa anirà a buscar la núvia, Núria Gómez Ribas, i la seva mare, Àngela Ribas Lacasa, i aniran a la Casa de la Vila, on les esperarà el nuvi, Jordi Selgas Catalan, amb la seva mare, M. Àngels Catalan Miralles. Amb el Traginer d’Honor, les pubilles i els hereus, un grup de Mossos d’Esquadra d’època, els Bastoners i les dues Colles Geganteres locals, amb gegants i gegantons, grallers i bandes, engegaran la gran Cavalcada dels Traginers. Una notable quantitat de cavalleries, amb bastos i eines de treball, seguida de nombrosos carros i dels genets de les curses, recorrerà els carrers del poble abans i després de la Benedicció dels animals; com cada any, la desfilada serà comentada amb tot detall. I a la tarda tindran lloc les disputades Curses d’ases, ponis, mules i cavalls, al circuit del Serrat del Maurici. El lliurament dels premis l’amenitzarà S’Temple Bar.

            El programa oficial, que cada any comenta una de les activitats de la festa,  comença presentant el Mercat del Traginer; també conté les pàgines del “Traginer Petit”, adreçades al més menuts, i les Bases del 47è Concurs Nacional de Fotografia. Us hi remetem per veure amb tot detall els actes previstos.

            Balsareny ja es prepara, la Festa ja és a punt. Celebrem-la amb aquest ànim col·laboratiu, engrescat i desinteressat, i que sigui per molts anys.


Sarment

divendres, 20 de gener del 2017

CEB: un gener ben actiu




El dia 15 de gener, el Centre Excursionista de Balsareny va organitzar la primera caminada de l'any pel terme municipal. La sortida va comptar amb 34 passejadors, que van desafiar el fred hivernal d'aquell matí de diumenge de gener.

El divendres 20 de gener a la nit, a la sala petita del Sindicat, es va projectar l'audiovisual "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres", presentat pels seus protagonistes.

I el diumenge 22 de gener es va fer la sortida hivernal a la neu (Porté-Puymorens), amb activitats com la pujada al Pic de la Mina amb raquetes o esquí de muntanya i esquí de pista.

El CEB ha començat l’any amb tremp i empenta. Enhorabona!

Sarment
Fotos: Diego Hernández



Meteorologia. Desembre 2016



Temperatura (ºC)

Mitjana (1 minut)             5,4
Mitjana (min.+màx.)        7,6
Mitjana de mínimes        -0,3
Mitjana de màximes      15,4
Mínima                           -5,5; dia 29
Màxima                         20,1; dia 7
Mín. més alta                  7,3; dia 4
Màx. més baixa               0,3; dia 12

Vent (km/h)

Ventada més alta          33,1; dia 19
Velocitat mitjana              4,2
Recorregut del vent  2.785,6 km

Pressió (hPa)

Màxima                     1.028,0; dia 30
Mínima                         995,7; dia 23

La pluja (litres)

Dia 4                  2,1
Dia 16                1,8
Dia 19                1,6
Dia 20              10,4
Dia 21                1,0
Total                16,9 litres

Francesc Camprubí



Escola de Música


L'Escola Municipal de Música informa

Alumnes de l’Escola Municipal de Música han fet aquest escrit expressant la seva opinió sobre el Reggaeton

REGGAETON’: PER QUÈ ALS NOSTRES AMICS ELS AGRADA I A NOSALTRES NO?

Breu descripció del gènere

El reggaeton és una expressió musical urbana que té els seus orígens en la música llatinoamericana. El gènere va ser inventat a Puerto Rico, i d’allà són la majoria dels seus artistes. La controvèrsia envolta el “perreo", un ball amb connotacions sexuals explícites que es realitza amb la música reggaeton.

Cal dir que el ritme del reggaeton és molt repetitiu. Una característica del reggaeton actual és la fusió de gèneres. A l’inici utilitzaven les influencies del reggae i del dancehall; ara també s’hi barregen elements com el hip-hop i el rap. El DJ que està a càrrec de la fusió de música és un individu de vital importància en aquest gènere.

Una característica que el cantant ha de tenir clara és el missatge de la cançó. En els inicis, els cantants de reggaeton feien servir aquest gènere per denunciar temes socials. No obstant això, amb el pas dels anys, aquest propòsit va semblar que quedés oblidat, ja que els intèrprets prioritzaven temes al·lusius al sexe o a la dona, ja fos d'una manera discreta o bé plenament explícita.

La nostra opinió

A nosaltres no ens agrada gens el reggaeton. Ens sembla molt masclista: no fa altra cosa que parlar de sexe i de diferents motius sexuals.

Buscant per les xarxes hem trobat cançons amb missatges extremadament masclistes. Ara diuen que els cantants volen tornar a l’origen del gènere musical, per denunciar temes socials, però creiem que no hi estan posant gaire voluntat. També hem trobat frases una mica sortides de to i molt inadequades, ja que alguns menors escolten aquesta música.

Ens sembla molt bèstia tot plegat, però el cert és que cada dia moltes dones d’arreu del món continuen sent maltractades no només físicament sinó també psicològicament, i no hi ha dret.

No entenem que als nostres companys i companyes els agradi aquest estil; diuen que “mola”, que el seu ritme es enganxifós, però nosaltres el veiem una mica endarrerit per a la nostra època musical.

Sara Peix i Paula Caballero. Nivell Avançat de llenguatge musical de l’EMMB

L'Ajuntament informa - Gener de 2017


Encetem un nou any i, novament, ens trobem al mes de gener, el primer del 2017. Després de les festes del Nadal, d’haver fet cagar el Tió gegant, haver assistit als tradicionals concert de Sant Esteve i a les representacions dels Pastorets, jugat al Parc de Nadal i al Quinto del Traginer, celebrat el cap d’any amb la família i els amics i rebut els Reis com és tradició en aquestes dates, encetem el 2017 amb les piles recarregades i a punt per iniciar la nova roda de actes, esdeveniments i festes que, amb l’inici del nou any, ens esperen a la volta de la cantonada. Cal dir que, per Balsareny, aquestes festes del Nadal que han passat han estat un xic més màgiques i especials que de costum, ja que, a banda dels actes tradicionals de cada any, els nostres nens i nenes han tingut l’oportunitat de presenciar aquí mateix, al nostre poble, l’exitós espectacle musical infantil i familiar “Gisela y el Libro Mágico”, que compta amb la veu en directe de la cantant Gisela, motiu pel qual el passat 7 de gener la Sala Sindicat es va omplir de gom a gom de famílies que van voler assistir a aquest meravellós espectacle, que va esgotar totes les entrades disponibles i va omplir de màgia i fantasia l’últim cap de setmana nadalenc de l’any. Desitgem, doncs, que la gent del poble hagi gaudit d’aquest magnífic espectacle que hem portat a Balsareny amb molta il·lusió i, esperem, amb encert, i que ens ha servit per dir adéu a les festes de Nadal d’enguany.

A banda dels actes que hi ha programats des de les entitats i associacions locals, que després de l’aturada durant les festes nadalenques tornen a omplir els caps de setmana amb les seves activitats habituals, i fent una ullada al que s’acosta de forma més immediata amb l’inici d’aquest 2017, per aquest gener i febrer remarquem el retorn del cicle de teatre familiar Tempo el proper 22 de gener, a les 18h al Sindicat, amb l’espectacle de teatre text “Les Supertietes” de la Cia. Les Bianchis, i també la tornada del cicle de música SonaB el dissabte 4 de febrer, a les 20h al Sindicat, amb el concert de versions de Shake & Laü, que comptarà, com ja és habitual, amb servei de bar. Però, sens dubte, el més remarcable amb l’entrada del nou any és que a mitjans de febrer, concretament durant els dies 17, 18 i 19 de febrer, la setmana abans del Carnestoltes, a Balsareny tindrem una nova edició de la festivitat més esperada del nostre municipi i reconeguda a nivell de tot Catalunya, la nostra Festa dels Traginers, que enguany compleix la seva 74a edició des que es celebra en el seu format actual.

La Comissió de la Festa dels Traginers i la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament portem mesos preparant-la amb dedicació, ja que pràcticament tan bon punt acaba la festa d’un any ja es comença a preparar la de l’any següent, i actualment ens trobem finalitzant els últims preparatius per tal que la festa d’aquest 2017 surti rodona. Ben aviat rebreu a casa vostra un exemplar de la revista oficial sobre la festa que edita la Comissió, revista que cada any es reparteix durant aquestes dates i que conté el programa i tota la informació necessària per no perdre’s cap acte i gaudir-ne com es mereix en la seva totalitat. A banda dels actes, esdeveniments i espais tradicionals de la festa, com la torrada, el rebost, la taverna, el mercat, els correfocs, la ruta, els concerts o les cavalcades, us anunciem que la Festa dels Traginers d’aquest any arriba amb una novetat força rellevant, i és que aquest serà el primer any en què, en comptes d’assistir a la representació d’un casament de l’època, com ha estat tradició fins al dia d’avui, el 2017 tindrem la celebració d’un casament real durant la Festa, esdeveniment que esperem que agradi a la població i que repetirem any rere any a partir d’aquest, el primer en què es celebrarà de forma real. I tu, vols casar-te per Traginers? De moment, la proposta ha quallat tant que ja tenim nuvis per a la Festa del 2018, any en què la Festa dels Traginers celebrarà la seva 75a edició, motiu pel qual la Festa dels Traginers de l’any vinent serà una de les més especials dels últims anys.

Voleu saber qui seran els nuvis que per aquest 2017 es casaran durant la Festa dels Traginers? Doncs ja ho sabeu, no podeu faltar a Balsareny els propers 17, 18 i 19 de febrer de 2017! Fins al febrer, traginers/es!

Albert Otero Bonet

Regidoria de Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

divendres, 6 de gener del 2017

Els Reis no falten a la cita


El vespre del 5 de gener feia fred, però els carrers es vam omplir —molta mainada, amb els pares i els avis, i molta altra gent— per veure arribar els Reis d’Orient. Acompanyats dels tambors i grallers del grup Els K+ Sonen, les carrosses del Príncep Assuan i dels tres monarques van desfilar per la carretera d’Avinyó i la carretera de Manresa, la baixada del Torrent i els carrers de la Creu, Sant Domènec i Guimerà per arribar a la plaça de l’Ajuntament. Després de visitar l’església parroquial, van pujar al balcó de la Casa de la Vila, on van rebre la benvinguda del consistori, que els va obsequiar amb pa i sal. Els Reis van fer un discurs en què es van recordar dels refugiats que fugen de la misèria i de la guerra, i van explicar que portaven molt carbó per als governants que els tanquen les fronteres per no acollir-los. Després, de nou als seus setials, van rebre la il·lusionada quitxalla i els van obsequiar amb globus i caramels. La recepció va acabar amb un castell de focs, i després van passar per les cases a repartir joguines.

Cal destacar la bona feina feta per la Comissió de la Cavalcada de Reis, que mesos enrere havia advertit de la necessitat de trobar més col·laboradors i que, afortunadament, els ha aconseguit aplegar. Gràcies als membres de la Comissió i a totes les persones del poble que hi han aportat el seu esforç, aquesta tradicional festa de la il·lusió s’ha pogut celebrar un any més.

Sarment
Fotos Facebook: Ajuntament de Balsareny / Isidre Viu / Alfred Selgas















diumenge, 1 de gener del 2017

Obituari any 2016

OBITUARI ANY 2016
      Data     Nom             Edat
04-gen     BIBIANA HENARES SERRANO 72
15-gen     JOAN ARNALOT CASANOVAS 95
16-gen     JOSEP PRAT COMAS 76
31-gen     MARIA ALCÁNTARA RUIZ 83
12-feb     GIL CASÒLIVA CARETA 76
14-feb     EDELMIRA SANTAMARIA TORRES 56
05-març     VÍCTOR BESSA CUBINSÀ 85
31-març     DOLORES ARTEAGA GUTIÉRREZ 86
13-abr     ANTONIO NEIRO BLANCO 90
16-maig     ISIDRE RIBALTA ÒRRIT 83
17-maig     MANUEL SOTOS JAREÑO 68
20-maig     JUAN FRANCISCO MARTÍNEZ UROZ 91
23-maig     LAURA CODINA RAGUÉS 97
24-maig     JOSEP JORDANA REGUANT 86
25-maig     GLORIA VILLAGRASA VILLANUEVA 83
28-maig     SOLEDAD ALONSO DELGADO 91
17-juny     MARÍA DOLORES PUGA SALINAS 70
18-juny     TONI VILASECA SOLER 66
02-jul     CLAUDINA REGUANT IGLESIAS 79
07-jul     ANTONIO GARCIA GERMAN 43
11-jul     EUGENIO SALOMON PASTOR 70
20-jul     RAMONA COROMINAS CUBINSÀ 94
30-jul     ANTÒNIA PEDROL HERRERO 92
31-jul     ANA MARTÍNEZ LÓPEZ                 ---
16-set     ANA MARIA MOLINA GARCIA 86
04-oct     INMA ÁVALOS GÓMEZ 54
11-oct     ROSA PLANAS SOLER 91
23-oct     ROSALIA COMELLAS RIBERA 89
24-oct     LLUÍS ALSINA XIXONS 67
24-oct     FRANCESCA GRANADOS ROBLES 91
25-oct     JUAN PEDRO LÓPEZ RAMOS 72
30-nov     ANGELINES GALINDO GUTIÉRREZ 83
12-des     CATALINA CERVAN DÍAZ 81
18-des     MERCEDES CUADRADO GASCON 84
Un record emotiu per a tots els balsarenyencs que ens han deixat en els últims mesos. El nostre condol per als seus familiars.