Pàgines

dijous, 9 d’agost del 2012

Meteorologia - Juny 2012



Mes de juny de 2012

Temperatura (ºC)

Mitjana (1 minut)           23,1

Mitjana (min.+màx.)      23,0
Mitjana de mínimes       13,8
Mitjana de màximes      32,2

Mínima                            8,6; dia 13
Màxima                         38,6; dia 29
Mínima més alta           18,8; dia 28
Màxima més baixa        23,9; dia 11

Pressió (hPa)

Màxima                        1.010,7 dia 23
Mínima                991,7 dia 11

La pluja (litres)

Dia 3                14,8
Dia 30                5,4

Total                20,2


Jordi Soler i Francesc Camprubí

Futbol base i escola de futbol

ESPORT

UNIÓ ESPORTIVA BALSARENY
FUTBOL BASE I ESCOLA DE FUTBOL
BALANÇ DE LA TEMPORADA 2011/2012

Finalitzada la primera de les dues temporades del nou projecte per al Futbol Base de la Unió Esportiva Balsareny, des que la nova junta se’n va fer càrrec, és el moment de fer balanç esportiu i econòmic, a més d’agrair a tothom la seva participació i col·laboració.

Balanç Esportiu

Tot i el handicap notable que suposa no disposar de camp de gespa artificial, al qual no renuncia de cap manera l’actual junta, han participat al nostre projecte més d’una cinquantena de jugadors repartits de la següent manera:

  • 3, 4 i 5 anys (Minis-Minis) 25 jugadors. Aquests han participat puntualment en tornejos i en partits amistosos.
  • 6 i 7 anys (Prebenjamins) 9 jugadors. Aquests han competit setmanalment en la competició organitzada pel Consell Esportiu del Bages, i han assolit una molt meritòria 3a posició final i una 1a posició en el grup classificatori.
  • 8 i 9 anys (Benjamins) 11 jugadors. Aquests han competit setmanalment en la Tercera Divisió Grup 10 de la competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol, i han acabat el campionat en 11a posició d’un total de 15 equips amb un balanç de 8 victòries i 1 empat.
  • 10 i 11 anys (Alevins) 10 jugadors. Aquest han competit setmanalment en la Quarta Divisió Grup 5 de la competició organitzada per la Federació Catalana de Futbol, i han acabat el campionat en 15a posició d’un total de 16 equips amb un balanç de 3 victòries i 1 empat.
Esportivament ens sentim prou satisfets, vist que era la nostra primera temporada al front del projecte i no tot s’ha fet com eren les nostres intencions en un principi.

Sobretot cal destacar l’esforç en general de tots el jugadors i el comportament al camp, davant els contraris i els àrbitres, de manera que hem estat un club exemplar en comportament gairebé en totes les ocasions i salvades algunes excepcions prou reprovables.

Hi ha hagut un gran compromís en l’assistència als entrenaments i en general un esforç col·lectiu com a club prou satisfactori.

Al llarg de la temporada s’han anat incorporant nous entrenadors als nostres equips i comencem a crear una base, també, de formadors, que ens seran prou útils en el futur.

Balanç econòmic

Aquest era el nostre primer any com a nova junta gestora de l’escola de futbol. No teníem cap experiència de quant costava una temporada, però teníem clar que volíem canviar l’estratègia que hi havia. El nostre model a seguir era el de tots el clubs més importants de la comarca que tenen clarament una estratègia de fomentar el futbol base des de baix de tot, perquè és l’única manera d’assegurar el futur. Per garantir això havíem de considerar que feia falta una direcció esportiva i uns entrenadors qualificats. Això tenia un preu i era la partida més alta del nostre pressupost. Després, com a despeses importants, teníem el material esportiu i les fitxes federatives.

Per cobrir totes les despeses necessitàvem un finançament. La part més important han estat les aportacions dels pares i el cost d’aquesta partida es justifica molt fàcilment perquè les nostres matrícules de minis, consell i federats són les més competitives de tota la comarca, donant els mateixos serveis, fins i tot més que altres clubs del nostre entorn més proper.

Amb això no arribàvem a cobrir despeses i no es pot fer cap activitat esportiva sense espònsors; per això, aquesta ha estat la nostra segona font d’ingressos. Mes de 30 empreses i comerços han col·laborat amb l’escola i a tots els estem molt agraïts. L’Ajuntament també va aportar una quantitat substancial.

En els gràfics es poden veure amb detall el balanç d’ingressos i despeses de tota la temporada. Vegeu-los a:
 
https://docs.google.com/file/d/0B1ZKZtZvm5fxeTUyRldKWkZNdnc/edit 

Agraïments

En el capítol d’agraïments voldríem començar agraint als jugadors, entrenadors, delegats, tresoreres i personal col·laborador el seu compromís amb el club i la seva implicació diària. Sense ells, evidentment, no hauria estat possible engegar aquest projecte tan il·lusionant.

En segon lloc. cal agrair a les famílies la seva participació, assistència, animació a la graderia, paciència i comprensió vers la junta directiva per la seva inexperiència. Confiem que la temporada que ve tot vagi millor i aquest any ens hagi servit per millorar.

A l’Ajuntament i molt especialment al regidor d’esports, en Xavi Vall, sempre disposat a col·laborar en tot allò que se li ha demanat i en tot allò que han pogut fer. Entenem les dificultats econòmiques que tots passem i que cal repartir les ajudes entre tothom. Ens sentim prou ben tractats i atesos per la regidoria d’esports i demanem que aquesta col·laboració continuï i sigui encara més gran la temporada vinent. Com hem dit anteriorment, entenent les dificultats del moment present, no renunciem, ni molt menys, a tenir el camp de gespa artificial que ens faria donar un salt de qualitat importantíssim al nostre club i col·locaria el nostre poble al capdavant de la formació esportiva de la comarca.

Al Consell Esportiu del Bages i a la Federació Catalana de Futbol, per organitzar les competicions en les que han participat els nostres equips. Menció especial al Delegat Territorial de la FCF, Esteve Olivella, que ens ha facilitat molt les relacions amb la Federació i ens ha assessorat en tot allò que li hem demanat amb una dedicació que sobrepassava les seves funcions. Continuarem demanant-li ajuda la temporada vinent, que ben segur que la necessitarem.

A tots els nostres patrocinadors: els que han posat el seu nom a les equipacions oficials del club, els que han col·laborat en el cartell anunciador de partits i en la web del club, en els que van participar en la festa de cloenda de la temporada i en el Torneig Prebenjamí organitzat pel nostre club. Sense ells, econòmicament el club no seria viable i ben segur que la temporada vinent tornarem a trucar a la seva porta, i a la d’altres possibles patrocinadors, per renovar la seva col·laboració.

Aquesta és la nostra adreça web. Visiteu la nostra pàgina i feu-vos-en assidus visitants. Sempre hi ha novetats, imatges i informacions prou interessants.

http://futbolbaseuebalsareny.blogspot.com.es/

Moltes gràcies a tothom.
Junta Futbol Base Unió Esportiva Balsareny

Escola, calor i vacances


CINC MINUTS

Fa una calor xafogosa. Per uns moments sembla que la tinta de la casset vulgui fondre’s i les paraules del text conformin una ratlla negra difícilment llegible.

Som als primers mesos de l’estiu i amb ell ens ha arribat de nou el número conjunt de Sarment. Arribada la calor, vull parlar de l’escola i les vacances. I ho faig amb les reflexions de les dues plomes del diari El Punt Avui, de dilluns 20 de juliol de 2012, de Pep Riera i de Jaume Vidal respectivament.

«L’alt percentatge d’aprovats a la selectivitat ha estat celebrat com un brot verd en temps de profunda crisi. Hi ha tan poques notícies, que les que són susceptibles de ser-ho són tractades amb deferència. En aquest cas també deu ser compensar emocionalment l’última andanada contra el català i la immersió a l’escola. Per calmar segons quines feres també serveix que la nota mitjana de castellà hagi superat la de català. Si més no, per calmar-les fins que perpetrin nous falsos arguments o invents com el de l’aragonès oriental.» – Pep Riera.

«Sempre he estat partidari que a la canalla se la deixi viure en el món de les creences fantàstiques. Ja tindran temps, pobrets els meus fills, d’entaforar-se en la trista realitat. Ara tinc els meus dubtes. Pot ser que comencin a espavilar-se, que la vida no és un videojoc que pot reiniciar una mateixa partida. Vivim en crisi i això ho han de tenir clar. Fins i tot han d’aprendre a viure amb carències i en un món de diferències socials. Per començar a fer cinc cèntims d’aquests temes, l’editorial Cruïlla ha tret, en la col·lecció ‘Pensa-hi’, a partir de 8 anys, Rics i pobres, que tracta de sensibilitzar la mainada sobre l’abisme classista. Em reafirmo com a patriota d’una infància de contes de fades, però reconec que ens cal preparar la mainada pel futur que els espera.» – Jaume Vidal.

Bones vacances i fins al setembre.

Josep Gudayol i Puig

Balsareny Avui

Una educació musical molt millorada. Programació de final de curs

«Aquests dos darrers trimestres hem dedicat una bona part dels nostres esforços a tractar cançons que han format part de musicals. Però què són els musicals? El musical, o teatre musical, és una forma de teatre que combina cançons, diàleg parlat i dansa. Les paraules, la música, el moviment i altres aspectes tècnics s'integren en un tot per tal de transmetre l'argument i el contingut emocional de l'obra. És evident que té una semblança amb l'òpera però se'n distingeix per la importància que prenen les parts.» Explicació que apareix a la contraportada del fullet informatiu repartit durant l'acte de final de curs de la nostra Escola de Música Municipal.

Des del «Cor de Sensibilització», «Cor de nivell elemental», «Cor de nivell mitjà», «Combo A» i «Combo B», un a un, i acompanyats amb una escenografia –vídeo- adequada al tema musical interpretat, el respectable va poder gaudir del gran treball elaborat pel quadre de professors: Joana Almansa, Pau Bombardó, Marc Borau, Sergi Quirante, Joan Miranda, Berta Moreno i Núria Rotllan.

Temes com «Set núvies per a set germans», «Somriures i llàgrimes», «El Rei Lleó», «Mar i cel» i «El mag d’Oz», entre altres, ompliren de llum i color, el passat 17 de juny de 2012, la sala Sindicat.

Cal felicitar al prop de mig centenar d’alumnes receptors d’aquesta modalitat educativa sensibilitzadora i musical conformada pels diferents instruments (piano i bateria) i cants corals.
Play Back i directe a la trobada intergeneracional

El dia 22 de juny, aquest mes en què cada any arribem a final de curs de tots els cicles d’activitats, vam poder gaudir de l’espectacle d’una sessió de Play Back de música lleugera popular, i una altra en rigorós directe. Ambdues ompliren durant prop de dues hores una gran trobada intergeneracional.

Amb un pròleg enaltint la bona música de l’Amèrica Central, país mexicà, el grup artístic «La Il·lusió» del casal de la Gent Gran de Balsareny va obrir la cortina del que seria un repartiment variat amb un vestuari ple de llum i color. L’epíleg d’aquesta actuació va ser un cant a la llibertat.

La segona part va arribar omplint, en una actuació en rigorós directe, el grup instrumental i vocal de l’Institut d’Ensenyament Secundari Llobregat de Sallent. Aquest grup, sota la direcció i coordinació de Jordi Puntas, va obri la seva actuació amb la peça «El Senyor dels Anells – In dreams», de Howard Shore. Van seguir diverses actuacions, entre altres les del grup vocal amb Aida Silva, balsarenyenca, i Mercè Riera, sallentina. Caldria ressaltar el balsarenyenc Marc Comabella als teclats, així com tota la resta d’actuants. Es va comptar amb la col·laboració d’Isidre Viu en llum i so. En resum, una jornada educativa musical per a repetir.


Sumak Kawsay, trobada 2012. Carta núm. 71 de Pere Casaldàliga

De nou ha arribat, puntualment, el missatge del nostre emèrit Bisbe Pere Casaldàliga i Pla, amb la carta núm. 71. I també em plau fer-ne un resum en atenció als nostres lectors. És aquesta una reflexió social religiosa des d’una fe eucarística.

«Deu vos guard, gent de la trobada, gent solidària. Una trobada més, ja són moltes i al capdavall, tota la nostra vida hauria de ser trobada, encontre, trobar-nos amb nosaltres mateixos, trobar-nos amb Déu, trobar-nos amb el proïsme, trobar-nos amb la natura.

Aquest any el tema de l’Agenda Llatinoamericana, el tema de la trobada, és molt estimulant enmig d’un món trasbalsat per aquesta crisi fenomenal, que afecta tan especialment la sàvia, poderosa i històrica Europa. Sentia unes veus noves, molt antigues, però que no les respectava, no les considerava, unes veus plenes de saviesa, experiència, simplicitat i esperança.

El Sumak Kawsay, bon viure, bon conviure, la trobada, la convivència és el desafiament més gran que té la persona humana al món, com a persones, famílies, ciutats, països, continents i convivència.

La trobada que feu, que fem avui, és una celebració de la trobada que ens ha d’acompanyar durant tot l’any i tota la vida, malgrat la força del capitalisme egoista, dels programes dels bancs, de l’exclusió programada cada cop més indignant. Hi ha d’haver una convivència humana, pacífica, alegre. Hem de ser llevat d’esperança.

Ara la joventut, sobre tot, ens ha donat un missatge d’indignació. Indignem-nos però al mateix temps cultivem, conreem l’esperança, una indignació, no amarga, militant, lluitadora, constructora, que s’ha de traduir en gestos i encontres i programes diaris. Cada dia ha de ser una nova trobada.

Us vull dir al grup Araguaia i a altres grups de solidaritat, fe, justícia, ecologia: si el món oficialment parlant va malament, hi ha molt món paral·lel, molta humanitat que camina, que lluita, que espera. No volem ser un món paral·lel, però haurem de ser, i amb molta freqüència, alternativa a aquest món. No haurem de ser església paral·lela, però haurem de ser de tan en tan església que actua paral·lelament per fer sentir de prop, per aproximar-se als crits de les necessitats i de les esperances del món.

Jo, un bastó, la paraula de Déu, la vostra companyia i compartint amb tots vosaltres un gran sentiment de compassió de la humanitat que pateix, d’indignació profètica, de convivència amb l’Eucaristia prolongada, diària. Com més som, més podrem donar, com més donem, més rebrem.

Una forta abraçada i la pau subversiva i dolça de l’Evangeli. Gràcies.– Pere Casaldàliga.»

Transcripció de Josep Gudayol i Puig

Cristià Vilà Sabio: il·lusió esportiva a l'O2

L'ENTREVISTA

Som al local O2 de Balsareny, situat a la plaça de la Mel. Ens rep Cristià Vilà, responsable-coordinador esportiu d'aquest centre.

Cristià Vilà neix a la ciutat colombiana de Sevilla Valle l'1 de gener de 1983. Arribat a Balsareny en edat escolar, va cursar la primària al Col·legi Guillem de Balsareny i segueix l'educació secundària a l'IES de la població de Sallent. Vilà té el títol de monitor de spinning i té el grau superior com a preparador físic. Actualment, no segueix cap tipus d'estudis. Li agrada llegir, i ara està llegint La sombra del viento, de Carlos Ruiz Zafón. També li agrada el fitness aquàtic. Li encanta viatjar i coneix diferents ciutats europees. Últimament, ha visitat Anglaterra i ben aviat vol anar a Pamplona. Li agrada gaudir del cinema, la televisió i la música.

—Coneixent la teva trajectòria d'aquells primers anys a l'UEB (Unió Esportiva Balsareny), com continues dins el món esportiu?

—L'esport ha estat una gran passió per a mi. Valoro l'esforç i la dedicació per poder assolir qualsevol fita important.

—Voldríem parlar d'aquesta recent responsabilitat com a mestre-coordinador d'aquest local. Explica'ns com ha anat tot això.

—Ha estat una decisió arriscada, però la il·lusió de poder viure una nova etapa relacionada amb l'esport va poder més. Avui us puc dir que, malgrat els temps difícils, me'n vaig sortint bé.

—Dins de l'O2, quines especialitats treballeu?

—Fem una mica de tot, des de gimnàstica rítmica i karate per als nens fins a activitats per a adults com l'spinning, box, estiraments, pilates, ioga, tai-txi, etc.

—Quants sou els que conformeu el planter de professionals?

—Actualment, vuit persones formem el quadre de monitors. Per als més menuts tenim la Marta, la Natàlia i el Manel. Pel que fa a la secció dels adults, tenim la Neus, el Carles, en Pau, l'Isaac i jo mateix.

—Tu, personalment, amb quina de les activitats físiques treballes?

—La meva tasca, a banda de ser el cap de l'establiment gimnàstic, es la de donar les classes d'enforma, box, spinning, estiraments i pilates.

Finalment, quins són els horaris de les sessions i quins dies de la setmana treballeu?

—Obrim els dilluns de 9 a 10 hores. Dimarts de 9,15 a 11h. Dimecres, matins de 7 a 8h i el dijous igual que el dimarts. Tot això pel que fa als matins. Pel que fa a l'horari de tarda és el següent: dilluns, de 16 a 21,15h; dimarts, de 15,15 a 21,15h; dimecres, de 14,45 a 21,15h; dijous, de 15,15 a 21,15h; i els divendres, de 17,30 a 19,00h. Aprofito per comentar que el nostre local no és un gimnàs convencional que obre tot el dia, sinó que obre per donar activitats programades dins el seu horari. Això fa que en alguns moments el dia resti tancat al públic. Finalment, vull donar les gràcies a tots aquells que m'han seguit en aquests darrers tres mesos. Els continuo esperant al centre per seguir practicant salut!

Josep Gudayol i Puig